31°C az bulutlu

31°C az bulutlu

BAŞKAN KÜLCÜ YENİ OTO PAZARI'NI GEZDİ

17 Eylül 2012 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, şehir dışına taşınan oto pazarını ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Oto Galericiler Derneği Başkanı Fahri Yandık ile pazarı gezen Başkan Külcü, pazarda karlaştığı vatandaşlarla da sohbet etti.

Çorum’un bir taraftan nüfusunun arttığını diğer taraftan da belediye yatırımları ile büyüyen ve gelişen bir kent olduğunu dile getiren Külcü, Çorum Belediyesi olarak hayata geçirdikleri yeni yatırımlarla kenti büyükşehir görünüme kavuştuğunu söyledi.

Geçmişte oto pazarının Kereb-i Gazi parkında kurulmasından dolayı araç denemesi ve parklar nedeniyle trafikte yoğunluk yaşandığına dikkat çeken Külcü, oto pazarını şehir dışına taşıyarak pazarın kurulduğu günlerde hem bölgede yaşanan trafiği rahatlattıklarını hem de şehir merkezindeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırdıklarını belirtti.

Oto galericilerini ve traktörcüleri süratle şehir dışına taşımak için süratle adımlar attıklarını dile getiren Külcü, “Bununla ilgili ilk ciddi çalışmayı yapan oto galericiler oldu. Oto pazarı yanındaki galericiler sitesini hayata geçirdiler. Modern dükkanlarda faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bizde buradaki işler tamamlanana kadar şehir içerisinde oto galerici esnafımıza toleranslı davrandık. Site tamamlandıktan sonra şehrin dışında galericilik faaliyetini idame ettirecek kadar imkan oluştu şehir merkezindeki dükkanları da tahliyesini talep ettik.

Tüm arkadaşlarımız dükkanlarını kapattılar. Kapatmak istemeyenlerde Zabıta Müdürlüğü gerekli girişimlerini yaptı. Adımları attı. Bundan sonraki adımımızda traktörcü esnafımıza yönelik olacak. Traktör alım satımı yapan esnaflar öncelikle Kereb-i Gazi’deki boş alana taşınacak. Onlarda kendi sitelerini yaptıktan sonra onları da şehir dışına taşıyacağız” dedi.