Başkan Külcü, üniversiteli gençlerle söyleşi yaptı

10 Mart 2016 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler ve Üniversite”; konulu bir söyleşide üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Külcü, üniversite gençliği ile deneyimlerini paylaştı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Sosyal Bilimler Meslek yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda üniversite öğrencisinin katıldığı programda konuşan Başkan Külcü, Türkiye`nin en büyük gücünün genç nüfusu olduğunu belirterek, “Gençliği ne kadar iyi motive edersek yarınlarımızda o kadar güçlü ve emin ellerde olur. Gençliğin duruşu, bu coğrafyanın kaderini belirleyecektir”; dedi.

Türkiye`nin en büyük gücünün sahip olduğu genç nüfus olduğunu kaydeden Başkan Külcü, “Türkiye`nin 78 milyon nüfusunun 28 milyonu öğrenci , bunun da 6 milyonu aşkını üniversite öğrencisi. 23 milyon genç varsa yeni iş, yeni okul, yeni hastane, yeni yol demek. Bu bir zenginliktir. Türkiye`nin en büyük gücüde gençliktir. Gençliği ne kadar iyi motive edersek yarınlarımızda o kadar güçlü ve emin ellerde olur”; dedi.

Türkiye`nin son yıllarda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını vurgulayan Başkan Külcü, “12-13 yıl önce Türkiye`nin genel bütçesi 119 milyar lira idi. 56 milyar lirası faize gidiyor geriye kalanı ise işçi ve memur maaşlarına yetmiyordu. Yatırımlara ayrılan ödenek 13 milyar lira civarında idi.2016 yılı bütçesinde eğitim, sağlık ve güvenliğe ayrılan bütçe 300 milyar liranın üzerinde. Nereden nereye geldik. Bu nimettir. Nimetin karşılığında o nimetin şükrünü eda etmek gerekir. Benim görevim bu şehirde ne kadar yapılacak iş varsa bunları en iyi şekilde yapmak. Siz yarının teminatısınız. Kendinizi yarın ihtiyaçları neyi gerektiriyorsa, içinde bulunduğunuz dönem, ülkeyi yöneteceğiniz yıllar neyi istiyorsa ona göre kendinizi hazırlamak zorundasınız. Bunu yapmazsak bir yanımız eksik kalır. Bunun hesabını milletimiz bizden sorar”; dedi.

Üniversiteler ve belediyelerin toplumu değiştirme, dönüştürme sorumluluğunun bulunduğunu anlatan Başkan Külcü, “Bizim sorumluluğumuz fiziki yatırımlarla alakalı. Biz yol yapıyoruz, park yapıyoruz. Kentsel dönüşüm projelerini hayata geçiriyoruz. Üniversitelerinde sosyolojik dönüşüm sorumluluğu var. Kalabalıkların peşine takılıp gitme lüksü yoktur. Üniversitelerin görevi bunu sağlamaktadır. Yol yaparken zemini ve kullanacağız makineyi bilerek doğru planlama yapmanız lazım eğer üniversite toplumda dönüşüm gerçekleştirecekse önce toplumu tanımalı, anlamalı, sonra da böyle bir role girebilmelidir.”; dedi.

Başkan Külcü, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevapladı, istek ve taleplerini dinledi. Çanakkale Zaferinin 101. yılında `Ecdada 101 Mesaj` konulu kompozisyon şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere de ödül verdi.

Öğrenciler de Başkan Külcü`ye sürpriz yaparak 1990 yılında öğrencisi olduğu MYO İktisadi ve İdari Bilimler Bölümü İşletme Programı`nın öğrenci belgesini takdim etti.