Çözüm Merkezi

0 364 333 0 333

Çorum Hava Durumu

Çorum

25°C parçalı az bulutlu

Çözüm Merkezi

0 364 333 0 333

Çorum Hava Durumu

Çorum

25°C parçalı az bulutlu

Haberler

BAŞKAN KÜLCÜ; ' TÜRKİYE GENÇLERİMİZ İLE KALKINACAK'

BAŞKAN KÜLCÜ; ' TÜRKİYE GENÇLERİMİZ İLE KALKINACAK'

27 Mart 2011 Pazar

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversite`nde okuyan gençlerle buluşarak gençlerin sorularını yanıtladı.

Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi`nin bu haftaki konuğu Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü oldu. Öğrenciler sordu Başkan Külcü, Türkiye gündemi ve Çorum`a ilişkin öğrencilerden gelen her soruya cevap verdi.


İlk olarak gençlere tavsiyelerde bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye`nin kalkınmasının bilinçli gençlerin yetişmesine bağlı olduğunu söyledi. Dünya ülkeleri ile yarışmanın yolunun güçlü ekonomiye bağlı olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Türkiye 8 yıldır ekonomik anlamda büyük başarı elde etmiştir. Bugün dünyada yaşanan olaylara taraf olabiliyorsa bunun sebebi ekonomisinin güçlü olmaya başlamasındandır. Aksi halde çevrenizde yaşanan olaylara sadece izleyici olarak bakarsınız. Oysa Türkiye artık yönlendirilen değil yön veren bir ülke haline gelmiştir”; diye konuştu.


Arap ülkelerinde yaşanan sıkıntıların başlıca sebebi kendilerini yenileyememedir…

Türkiye`nin bölgesinde güçlü olmak zorunda olduğunu ifade eden Başkan Külcü, güçlü ekonominin yolunun da üretmekle ve teknolojik gelişmelere ayak uydurmakla olacağını belirtti.

Başkan Külcü, “Arap ülkelerinde bugün yaşanan sıkıntıların sebebi üretmek yerine para ile satın almalarıdır. Bu ülkelerin paraları çok; ancak gelişen dünyaya ayak uyduramamaktalar, her ihtiyaçlarını başka bir ülkeye bağımlı olarak yapmaktalar. Para ile her şey çözülmez. Hem ekonomin güçlü olacak hem de ihtiyaçlarında başka ülkelere tam bağımlı olmayacaksın”; şeklinde konuştu.



Türkiye, 2023 vizyonu ile hazırlık yapıyor…

Cumhuriyetimizin 100. yılında, Atatürk`ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda bilim ve teknolojiye hakim, teknolojiyi bilinçli kullanan ve yeni teknolojiler üretebilen, teknolojik gelişmeleri toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürme yeteneği kazanması gerektiğini ifade eden Başkan Muzaffer Külcü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Türkiye`yi günü birlik programlar yerine 15 yıl sonrasına, 2023 vizyonuna hazırladığını söyledi.

Dünyada ekonomik ve sosyal anlamda gelişmiş ülkelerinin (ABD, Japonya, AB üyesi birçok ülke) uzun dönemli toplumsal, ekonomik ve siyasi hedefleri ile uyumlu bir bilim ve teknoloji vizyonu geliştirdiklerini anlatan Külcü, “Siz gençlerimizin mutlaka önlerine bir hedef koymaları gerekiyor. Türkiye`nin 2023 vizyonuna uygun olarak her alanda yetişmiş genç beyinlere ihtiyacı var. Gençlerimiz zamanlarını boş işlerle harcamak yerine faydalı bir şeyler yapmanın peşinde olmalılar”; dedi.



Öncelikli hedefiniz başarmak olmalı…

Öğrencilerin kendilerine mutlaka bir hedef koymasını isteyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Genç arkadaşlar mutlaka bir hedefiniz ve amacınız olmalıdır. Sadece okumak için okunmaması gerekir. Yaptığınız her işi en iyi şekilde yapmalısınız. Öncelikli hedefiniz başarmak olmalı”; diye konuştu

Başarının sırrı çok okumak…

Bilinçli ve eğitilmiş birer birey olmak istiyorsak mutlaka çok fazla okumalıyız diyen Başkan Külcü,”;Başarabilmenin yolu okumaktan geçer. Gençler mutlaka bir şeyler okuyun. Kitap okuyun, makale okuyun, ama bir şeyler okuyun. Kitabı yatarken değil, mutlaka ya salonda, ya da kitap okumaodasında okuyun. Okuduğunuzda göreceksiniz ki dünyaya bakış açınız değişecek. Olaylara bakış açınız değişmiş olacak”; diye konuştu.

Milleti millet yapan değerlere sahip çıkın…

Türk gençliğinin milli ve manevi değerlere sahip çıkmasını isteyen Külcü, “Bugün televizyonlarda boy gösteren ve sanatçıyız diye gezen birçok şahsiyet İstanbul`u kim fethetti diye soruluyor buna dahi bilemiyorlar. Ülkenin değerlerinden haberdar olamayanlar sanatçı diye ortada gezebiliyor. Siz gençler olarak ülkemizin milli ve manevi değerlerini bilip öğrenip sahip çıkmalısınız. Bizim geçmişimiz geleceğimize ışık tutacaktır”; şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Üniversite öğrencilerinin sorularını da yanıtladı. Külcü, Türkiye ve Çorum konularında kendisine yöneltilen sorulara samimiyetle cevaplar verdi.


Türkiye`de bazı konuların dar perspektiften bakılarak değerlendirildiğini ifade eden Başkan Muzaffer Külcü, oysa olayların tüm detayları tartışılarak ortak noktanın bulunması gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin Türkiye`de Başkanlık Sistemi uygulanır mı? sorusuna cevap veren Külcü, Türkiye`de mevcut düzene göre de başkanlık sisteminin uygulanabileceğini söyledi.

Külcü, “Mevcut Türkiye sisteminde yine vekiller seçilir. Adı Parlamenter Sistem yerine Başkanlık Sistemi olabilir. ABD`de olduğu gibi eyaletlere bölünme olmadan da bu sisteme geçilebilir. Biz neyi nasıl uygulayacağımızı iyi tartışabilir ve ortak bir nokta buluşabilirsek çözemeyeceğimiz konu olamaz. Çünkü Türk milleti zeki ve akıllıdır”; şeklinde konuştu.


Milletvekillerinde dokunulmazlık şart…

Demokratik ülkelerde milletvekillerinin fikirlerini özgürce söyleyebilmelerinin yolunun dokunulmazlıktan geçtiğini ifade eden Külcü, “Türkiye`de birilerinin sadece Milletvekillerinin dokunulmazlığını gündeme getirdiğini ifade ederek. Türkiye`de birçok kurum yöneticisinin dokunulmazlığının olduğunu söyledi. Halk tarafından seçilen vekillerin halkın kendi fikirlerini söyledikleri ve uygulama çabası içerisinde oldukları için seçiyorlar. Milletin seçtiği vekiller de TBMM`de özgürce konuşmalı fikrini beyan etmeli ve mutlaka dokunulmazlıkları olmalıdır. Aksi halde Milletvekilleri fikirlerini ortaya koyamaz ve yeterince çalışamaz”; dedi.


İstikrar için baraj yüzde 10 olmalı…

Ülkenin istikrarı için yüzde 10`luk barajın olumlu olduğunu ifade eden Muzaffer Külcü, “Türkiye`de istikrarlı bir yönetim ve iktidar için baraj uygulanmalı. Belki 9 veya 8 olabilir ancak mutlaka bir baraj olmalıdır. Aksi halde koalisyonlar kurmak zorunluluğu doğar. Koalisyonlarda da Türkiye hedeflediği istikrarı yakalayamaz”; şeklinde konuştu.

Özelleştirme ülkeyi kalkındırır…

Türkiye özelleştirme yaparak ülkenin sırtındaki kamu borcunu aldığını anlatan Başkan Muzaffer Külcü, “Birçok devlet kurumu zarar ediyordu ve ülke olarak bu zararı hep birlikte ödüyorduk. Oysa özelleştirmelerden sonra zarar eden kurumlar kar eder hale geldi. Aynı zamanda ülke ekonomisi de canlandı. Özelleştirme yapılarak fabrikalar sökülüp başka ülkelere götürülmüyor. Yine ülkemizde çalıştırıyor, sadece yönetimi özel sektör yapıyor. Özel sektör de dünya pazarını takip ederek kendisini yeniliyor. Ülke ekonomisi de her geçen gün kalkınıyor”; diye konuştu.


Nükleer Santral Türkiye`nin kalkınması için şart…

Nükleer Santrallerin Türkiye için önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Türkiye`nin bölgesinin güçlü ülkesi olabilmesi için nükleer santrallere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Korkularla yaşamanın kimseye yarar sağlamayacağını ifade eden Başkan Külcü, “Bugün nükleer patlama olabilir diye korkularımıza kapılıp böylesi önemli bir projeden vazgeçemeyiz. Zira Türkiye nükleer santraller ve Hidroelektik santralleri ile enerji sıkıntısına çare bularak dışarıdan enerji almayı durduracaktır. Mutlaka nükleer santraller kurulmalı”; şeklinde konuştu.


Çorum`da Üniversite ile kent içi içe olmak zorunda…

Çorum`da kent ile üniversitenin yeterince bütünleşemediğini ifade eden Başkan Muzaffer Külcü, Üniversitenin kentin vizyonunu değiştiren etmenlerden olduğunu söyledi.

Üniversite-Sanayi, Üniversite-Halk buluşmalarının mutlaka olması gerektiğini ifade eden Başkan Muzaffer Külcü, “Öğrenciler bacasız fabrika gözüyle bakılmadan bizim çocuklarımız diye bakılmalı ve gelen öğrencilerimiz de benim memleketim diyerek Çorum`a katkı sağlamalı. Üniversite yönetimi ile yerel yönetimler ve halk iç içe olmalı, birlikte hareket etmelidir. Üniversitesi olan bir ilde mutlaka değişim olur. Bu değişimi de öğrenciler yapacaktır”; dedi.


Kampüs konusunda tek yere şartlanmadık…

Kampüs konusunda Belediye olarak çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Kampüs konusunda Üniversite yönetimi ile yer konusunda bir anlaşmazlık yaşandı. Şu anda Rektör seçimi gündemde olduğu için kampüs konusu biraz bekletilmeye bırakıldı. Yeni gelen Rektör ve yönetim yer konusuna kısa sürede karar verecektir. Biz de Belediye olarak değişik alternatiflere bakıyoruz. Tek bir yer yerine alternatif yerlerin de çalışmalarını yapıyoruz”; diye konuştu.


Belediye olarak Çorum`u marka kent yapmak için çalışıyoruz…

Çorum`u marka şehir yapmak için yoğun iş temposu ile çalıştıklarını anlatan Başkan Muzaffer Külcü, “Çorum`u Anadolu`nun en modern kenti haline getirmeye çalışıyoruz. Çorum`da adeta bir vizyon değişikliğine gittik. Şehrin geleceğini şekillendirmek için her alanda farklı çalışmalar yapıyoruz. Şehrimizi adeta şantiyeye çevirdik. Çorum kısa sürede bölgesinin yıldızı olacak”; diye konuştu.



Kentsel Dönüşüm gerçekleşecek…

Üniversite Öğrencilerinin Kentsel Dönüşüm Projesi ve Arastanın durumu ile ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Muzaffer Külcü, Kentsel Dönüşüm projeleri ile Çorum`un önünün açılacağını söyledi.

Çorum`a geniş bir meydan kazandırmayı hedeflediklerini bu amaçla hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesinin önüne engeller çıktığını hatırlatan Muzaffer Külcü, “Çorum mutlaka bu değişimi yaşayacak. Saat Kulesi`ne 200 metre yakınlıktaki yerleri mezbelelik bir yer olarak bırakamayız. Alternatif çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızı ortaya koyacağız ve şehrin geleceğini şekillendireceğiz.


Gençlerimizi bir araya getiriyoruz…

Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, Çorum`da okuyan öğrencileri bir araya getirerek kentin sorunlarını tartıştıklarını ifade ederek, “Dernek olarak üniversite gençliğimizin fikirlerini dinliyoruz”; dedi.

Dil ve Edebiyat Derneği`nde her hafta farklı bir ismi davet ettiklerini ifade eden Turhan Candan, “Dernek olarak amacımız Çorum`daki gençlerimizi bir araya getirerek gençlerimizin ülke sorunlarına çare ve öneriler getirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Gençlerimizin fikir ve düşünceleri ülkemiz ve bizim açımızdan önemli. Bu hafta Çorum Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü konuğumuz oldu. Öğrencilerimizin bu sohbetten önemli notlar çıkardığını düşünüyorum”; diye konuştu.

2024 © Çorum Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü

Hızlı Menü

Duyurular
Etkinlikler
Haberler
Vefat Edenler
Hızlı Menü

Çerez Bilgilendirmesi

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezler (cookie) kullanmaktayız. Bu web sitesini kullanarak çerezleri kullanmamıza izin vermiş olursunuz.