Başkan Külcü, tanıtım günleri birliğimizi artıracak günler

15 Kasım 2013 Cuma

14-17 Kasım tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi`nde düzenlenen Çorum Tanıtım Günleri görkemli bir törenle açıldı.

Vali Sabri Başköy, Çorum Milletvekilleri Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, Tufan Köse, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Feyzullah Kıyıklık, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Mürsel Turbay, eski Çorum Milletvekili Muharrem Şemsek, eski Çorum Valisi Atıl Üzelgün, AK Parti Ankara İl Başkanı hemşehrimiz Murat Alparslan, Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır ile çok sayıda Çorumlunun katıldığı açılışta Federasyon Başkanı Hayri Çağır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Çorum Valisi Sabri Başköy birer konuşma yaptı.

Çorumlular başkentin özü
Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır, açış konuşmasının başında “Ankara`da yaşayan Çorumlular olarak Ankara`nın özüyüz.”; dedi.
Ankara’nın vazgeçilmez nüfusunu, kültürünü oluşturduklarını kaydeden Çağır, “Çorum ile Ankara arasında ekonomik, kültür, sosyal işbirliği ve birlikteliği oluşturmak zorundayız. Bu amaçla, Çorum’un dinamiklerini Ankara’ya taşımak, Ankara’da da hemşehrilerimizin memleketiyle olan özlemlerini gidermesi amacıyla tanıtım günlerini gerçekleştirdik.”; diye konuştu.

Birliğimizi artıracak günler
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de açılışta yaptığı konuşmada geçtiğimiz yıl Çorum Tanıtım Günleri`nin ilkini gerçekleştirdiklerini, bu yıl da Çorum Tanıtım Günleri`nde aynı heyecan ve coşkuyu hissettiklerini söyledi.

Başkan Külcü, “Bizim bu tür programlarda hep üzerinde durduğumuz şey şudur. Bugünler, bu buluşmalar bizim birliğimizi, beraberliğimizi, aramızdaki kardeşliğimizi artıracak günler olmalıdır. Onun dışında hiçbir şeyin peşinde değiliz. Biz bütün farklılıklarımızı kenarda bırakarak, el ele gönül gönüle daha mutlu bir Çorum’un fotoğrafını çıkarma derdindeyiz. Bu tür çalışmalara verdiğimiz katkılar çok önemli. Buradan bir hususun dikkatini çekmek istiyorum. Lütfen Çorum`la olan irtibatınızı kuvvetlendirin”; dedi.

Her geçen yıl ziyaretçi artacak
2. Çorum Tanıtım Günleri`ne katılan Vali Sabri Başköy de, konuşmasında tanıtım günleri ziyaretçi rakamlarına değindi.

Vali Başköy, “Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Çorumlu Dernekler Federasyonu ile birlikte ilkini geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen tanıtım günlerinin ikincisini düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl tanıtım günlerini yaklaşık 200 bin kişi ziyaret etti. Ben inanıyorum ki bu rakam inşallah bu yıl daha da katlanarak artacak. Bugün burada gördüğümüz tablo aslında Çorum`un gönül birlikteliğinin ve başarma özleminin tablosudur. İnşallah tanıtım günlerinin üçüncüsünü ve daha fazlasını da yapacağız. Tanıtım günlerine teşrif eden herkese hoşgeldiniz diyorum.”; dedi.