20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

BAŞKAN KÜLCÜ; SOSYAL PROJELERİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

26 Mart 2012 Pazartesi

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Çift Yastıkta Bir Ömür Projesi”; tamamlandı. Daha önce gerçekleştirilen Ailemi Kuruyorum Projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye`ye örnek gösterilmiş ve tüm illerde uygulama çalışmaları başlatılmıştı. Çift Yastıkta Bir Ömür Projesi ile de yeni evlenen ve nişanlı genç çiftlere, tecrübeli çiftler evlilik hakkındaki hayat tecrübelerini aktarıyor.

Projenin ilk etabının tamamlanması nedeniyle İkinci Bahar`da düzenlenen törene Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, projede örnek aile olarak yer alan Çorum`un tanınmış isimlerinin yer aldığı Ethem Erkoç, Halil Özçelebi, Kenan Özüyağlı, İsmail Tuncel, Bedriye Çayır, Ömer Dinç gibi isimlerle birlikte projeye akademik destek sağlayan Hitit Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Metin Uçar ve Yrd. Doç Dr. Mustafa Bilgin gibi isimler de yer aldı.

Program öncesi bir konuşma yapan Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özüyağlı, 8 genç çift ile başladıkları bu projenin ilerleyen günlerde de devam edeceğine inandığını söyledi. Genç çiftlere evlilik konusunda istifade edebilecekleri Eşler Arası Uyum ve İletişim, Aile Bütçe Planlaması, Çiftlerin Birbiri Üzerindeki Hakları, Toplumda Cinsiyet, Rehberlik, Psiko-Drama gibi konularda seminerler verdiklerini dile getiren Betül Özüyağlı, “Aile içi iletişim ve eşler arası uyumun daha iyi olması ve mutlu yuvaların oluşması için hazırladığımız bu projede daha sonra halkımızın örnek aldığı uzun yıllardır mutlu evlilikleri olan isimlerin evlerine konuk oldular. Tecrübeli çiftler genç çiftlere evlilik yaşamının nasıl olması gerektiğini uygulamalı olarak anlattılar. Genç çiftlerimiz, tecrübeli çiftlerin evlerine giderek onların ev yaşamına şahit oldular”; dedi. Özüyağlı, yaptıkları bu projeyle birlikte birbirini daha iyi anlayan, birbiriyle daha iyi iletişime geçebilen ve sorunlara çözüm üretebilen çiftlerden oluşan evliliklerin artacağına inandığını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptığı konuşmada Çift Yastıkta Bir Ömür Projesi`ne emeği geçenlere teşekkür etti. Yeni çiftlerin ve nişanlı gençlerin, tecrübeli çiftlerle buluşturulması fikrinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Külcü, tecrübeli çiftlerin kendi yaşadıkları zorluk ve sıkıntıların kaynağını genç çiftlerle paylaşmalarının, genç çiftleri o konularda daha dikkatli davranmaya yönlendireceğini, daha sağlam, daha mutlu ailelerin temellerinin atılacağına inandığını kaydetti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi Kadın Kültür Merkezi ve Aile Eğitim Merkezi`nde gerçekleştirilen çalışmaları çok önemsediklerini de vurguladı. Göreve geldikleri günden itibaren Çorum Belediyesi`nin yaptığı çalışmalar içerisinde Aile Eğitim Merkezi ve Kadın Kültür ve Sanat Merkezi çalışmalarının ayrı bir yerinin olduğunu ifade eden Külcü, “3 yıllık Belediye çalışmalarına baktığımızda belki de en mutlu olduğum, en önemsediğim çalışmaların başında böylesi sosyal çalışmalar gelmektedir. Bugün, Batı ülkelerine baktığımızda yeni nesillerin aile kültürüyle yetiştirilmesi çok büyük bir sorun olarak karşımızda durmaktadır.

Bizim, geçmişimizden gelen çok köklü bir aile geleneğimiz var. Aile bizler için kutsaldır. Ailelerin güçlü temeller üzerinde oluşmasını sağlamak, uzun yıllar devamını sağlamak ve hayatımızın meyvesi olan çocuklarımızın daha bilinçli, özgüveni yüksek bir şekilde yetişmelerini sağlamak amacıyla Çorum Belediyesi olarak bundan sonra da çalışmalarımız tüm hızıyla sürecektir”; dedi.

Çorum Belediyesi Türk Sanat Musikisi Korosu Başkanı Halil Özçelebi ve Neyzen Şükrü Toktaş tarafından mini fasıl dinletisinin ardından projeye katkı sağlayanlara katılım ve teşekkür belgeleri ile hediyeler verilmesiyle program sona erdi.