22°C parçalı bulutlu

22°C parçalı bulutlu

BAŞKAN KÜLCÜ, ŞAMPİYON GÜREŞÇİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

17 Kasım 2011 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyespor Yıldız Güreş Takımı`nı 1. lige yükselmesi nedeniyle ödüllendirdi.

Göreve geldikleri günden itibaren her alanda olduğu gibi spor alanında da Çorum`un gelişimine katkı vermeye çalıştıklarını söyledi. Kısa bir süre önce kurulmuş olmasına rağmen Güreş takımının 1. lige yükselmesiyle büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti.

Belediyespor güreşçilerinden Musa Gedik`in geçen yıl Gençlik Olimpiyatlarında bu yıl da Fatih Erdin`in Avrupa Şampiyonası`nda elde ettiği başarıların doğru yolda olduklarını gösterdiğini belirten Başkan Külcü `Bizler Çorum`da yetişen ancak ilgisizlik yüzünden büyük illere giden gençlerimize sahip çıkma adına bu çalışmayı başlattık. Yıldızlar liginde elde ettiğimiz başarı doğru yolda olduğumuzu kanıtladı. İnanıyorum ki bu başarı artarak devam edecektir. Emeklerini yüreklerini ortaya koyan pehlivanlarımızı canı gönülden kutluyorum. Çorum Belediyespor yalnız güreşte değil diğer branşlarda da ilimize yeni başarılar kazandıracaktır. Gençlerimiz bizleri mutlu ettiği sürece böyle başarılar kazandıkları sürece bizler de onlara destek vermeye devam edeceğiz”; dedi.

Başkan Külcü, Polonya`da yapılan Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonasında altın madalya kazanan Fatih Erdin ile Arnavutluk`ta yapılan Veteranlar Dünya Şampiyonası`nda üçüncü olan Vahit Kalender`e birer cumhuriyet altını; Yıldızlar 2. liginde namağlup şampiyon olarak 1. lige çıkma başarısı gösteren Çorum Belediyespor güreş takımı antrenör ve sporcularını ise birer yarım altın ile ödüllendirdi.

Belediye Başkanlık makamında düzenlenen töreninde Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Kulübü Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya da hazır bulundular.