BAŞKAN KÜLCÜ; ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORUZ

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Belediyemiz, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle Kur`an Nüzûlünün Mekke Dönemi Sempozyumu düzenledi. 29 Haziran – 01 Temmuz tarihleri arasında Anitta Otel`de düzenlenen sempozyumun açılışına çok sayıda davetli katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse`nin de katıldığı açılışta konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi olarak belediyecilik alanında yapılan kültürel hizmetler hakkında da bilgi verdi. Külcü, ulaşımdan, e- belediyeciliğe, kentsel tasarımdan çevre projelerine, kültür ve tarih çalışmalarından, spor projelerine, alt yapı hizmetlerinden park – bahçe ve peyzaj çalışmalarına, şehircilikten sosyal projelere varıncaya kadar birçok alanda önemli başarılara imza attıklarını kaydetti.

Belediye olarak yaptıkları altyapı ve üstyapı çalışmalarını kültürel belediyecilik hizmetleriyle taçlandırmanın çabası içerisinde olduklarını dile getiren Külcü, bu amaçla çok sayıda panel ve konferans düzenlediklerini, birçok aydın ve bilim insanını Çorum halkıyla buluşturduklarını dile getirdi.

Sosyal ve kültürel belediyeciliği hizmetlerin merkezine alan bir anlayışa sahip olduklarını anlatan Külcü, “Şehri inşa etmeye, mamur hale getirmeye çalışırken insanımızın sosyal ve kültürel gelişimini geri plana alma lüksümüzün ve hakkımızın olmadığını biliyoruz. Zira yaptığımız fiziki yatırımlarla insanımızın yaşam konforunu yükseltirken gönül dünyasına giden köprüleri inşa etmenin de bizim asli görevlerimizden biri olduğunun idraki içerisindeyiz. Aksi bir tutumun toplumun akıntısına kapılıp gitmek olacağına inanıyoruz. Halbuki toplumu bir akıntının peşine götürmek yerine doğru hedeflere, aydınlık ufuklara yöneltmek ve taşımak da bizim esas görevlerimiz arasındadır. Bu anlamda belediyecilik anlayışımızı halk talep etmeden uygun hizmet arzını gerçekleştirmek esası üzerine kurguluyoruz. Çünkü yalnızca oluşan taleplere göre bir hizmet planlaması yapmak,ancak kanayan yaralara pansuman hizmeti vermek kadar bir hizmet performansı ortaya çıkarabilmektedir. Kısaca tespitlerimiz ve öngörülerimizle Çorum`u, halkımızı geleceğe taşımanın, sağlıklı bir kültürel atmosfer oluşturmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da yaptığı konuşmada üniversitenin kampus yerinin yakın bir zamanda çözüme kavuşacağını belirtti. Alkan, bu tür bilimsel toplantılara destek olan Çorum Belediyesi`ne teşekkür etti.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş ise, ilahiyat alanının birinci görevinin din hakkında doğru, sağlam ve sağlıklı bilgi üreterek onu kendi toplumu ve insanıyla paylaşarak insanlığın aydınlanmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi.