BAŞKAN KÜLCÜ, ÖDÜLÜNÜ BAŞBAKAN'IN ELİNDEN ALDI

3 Nisan 2012 Salı

3. Yerel Yönetimler Sempozyumu Mutlu Aileler Mutlu Şehirler temasıyla Ak Parti Genel Merkezi’nde başladı. Çorum Belediyesi de aileye yönelik yaptığı sosyal projeler nedeniyle il belediyeleri arasında üçüncülük ödülünü aldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ödülünü Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Ak Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, ödül alan belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Hüseyin Tanrıverdi, yerel yönetimlerin aile yapısını güçlendirmek için çeşitli projeler geliştirdiklerini ve 2012 yılını da Aile Yılı olarak ilan ettiklerini söyledi. Aile Bilincinin geliştirilmesi amacıyla projeler ürettiklerini vurgulayan Tanrıverdi, sosyal belediyecilik alanında gerçekleştirilen yarışmaya 127 projenin gönderildiğini, bu 127 proje içerisinden de 17 projenin ödüle değer görüldüğünü ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de yaptığı konuşmada ailenin toplumun en önemli unsuru olduğunun altını çizdi. Evlilik kurumunun sevgi, sadakat, şefkat, fedakarlık, dayanışma üzerine kurulu olduğu dile getiren Bakan Şahin, evliliği sıcak bir yuvaya kavuşturmanın kendilerinin en önemli görevleri olduğunu belirtti.

Günümüzde şehirlerin insanlara hükmeder hale geldiğinin altını çizen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Aile, geleceğin nüvesidir. İnsana saygının, itimadın, dürüstlüğün, sevginin, demokrasinin kaynağı ailedir. Aile, Ak Parti siyasetinin merkezinde yer alır. Eğitim, sağlık, spor, enerji, kültür aile için vardır. Yerel yönetimlerin de merkezinde aile vardır.” dedi.

Proje yarışmasında dereceye giren belediye başkanlarını kutlayan Başbakan Erdoğan, derece giren Belediyelerin ödüllerini bizzat kendisi takdim etti. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Mutlu Aileler Mutlu Şehirler temasıyla gerçekleştirilen projede Aile Okulu: Anne Baba Eğitimi ve Ailemi Kuruyorum Projesi ile üçüncülük ödülünü Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Başkan Külcü, ödül töreni sonrası yaptığı konuşmada bu ödülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almalarının kendisi için onur olduğunu söyledi.