33°C parçalı bulutlu

33°C parçalı bulutlu

BAŞKAN KÜLCÜ, NİJERYALI KONUĞUNU AĞIRLADI

23 Haziran 2011 Perşembe

Bir sempozyum için Türkiye`de bulunan Nijerya Usmanu Danfodio Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Vaffi Sheriff, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti.

Türkiye`nin son dönemlerde insani alanda ön plana çıktığını anımsatan Prof. Dr. Vaffi Sheriff, “Türkiye Başbakanı tüm insanların haklarını savunan bir başbakan olarak öne çıkıyor. Mazlum insanların haklarını korumak için yoğun çaba gösteriyor. Biz Nijerya vatandaşı olarak Türkiye`den memnunuz. Türkiye her alanda adından söz ettiren bir ülke haline gelmiştir”; diye konuştu.

Türkiye`yi medeniyetler üzerinde kurulu bir ülke olmasının ayrıcalıklı konuma getirdiğini ifade eden Prof. Dr. Vaffi Sheriff, “Türkiye yüzyılların medeniyetlerini üzerinde taşıyan bir ülke. Medeniyetlerin getirdiği kültür gelişimleri ile tüm dünyada adeta insanlık adına her yere koşan bir milletsiniz. Türkiye`nin konumu bir çok ülkenin kıskanarak baktığı bir durum. Türkiye dünyanın en saygın ülkesidir”; şeklinde konuştu.

Türkiye`nin kendisine mazlumların sesi olma gibi bir görevi yüklediğini ifade ederek, “Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan nerede bir mazlumun canı yansa, onun yanında olan bir lider. Biz Türkiye olarak mazlumların sesi olmaya çalışıyoruz. Türk milletinin geçmişi tertemiz bir geçmiştir. 600 yıllık imparatorluk döneminde alınan her yerde huzur, güven ve mutluluk olmuştur. Orta Doğuda, balkanlarda yaşanan sıkıntılar, akan kanların sebebi. Türk milletinin adaletinin olmamasıdır. Ne zamanki Türk milleti geri çekilmiş müdahale etmemiş orada kan dökülmüş acı çekilmiştir. Türk milleti tüm dünyanın barış sembolüdür. Türk`ün olduğu yerde huzur olur, mutluluk olur”; diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Nijeryalı konuğu ile yakından ilgilenirken, Nijerya Usmanu Danfodio Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Vaffi Sheriff ile birlikte BM Barış Elçisi Mehmet R. Derindağ, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Güney de hazır bulundu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü Nijeryalı konuğu Prof. Dr. Vaffi Sheriff`e Belediye`nin kültür yayınlarından olaşan bir set hediye etti.