25°C kapalı

25°C kapalı

Başkan Külcü miniklerle DED’in yeni merkezinde buluştu.

16 Temmuz 2010 Cuma

Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi (DED) düzenlediği program ile minik çocuklara Necip Fazl`ı anlattı.

Bu etkinlikte Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, miniklerle bir araya gelirken, ziyaret ettiği Dil ve Edebiyat Derneğinde miniklere Necip Fazıl ile ilgili bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, miniklere çok kitap okumaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilere başarılı olmanın yolunun çok okumaktan geçtiğini anlatan Başkan Muzaffer Külcü, “Çok kitap okuyalım, Derslerimize çok çalışalımki o zaman başarıyı yakalayalım. Siz geleceğimizin teminatlarısınız, bilgili ve başarılı gençlere ülkemizin ihtiyacı var. Muassır medeniyete yükselmenin yolu bilgili bir toplum olmaktan geçer. Hayalinizdeki mesleklere kavuşmak istiyorsanız, hayalinizi gerçekleştirmek adına her gün kitap okuyun ve kendinizi geliştirin”; dedi.

Minik öğrencilere Necip Fazıl Kısakürek`in `Zindandan Mehmede Mektup` adlı şiirini de okuyan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü daha sonra bilgi yarışmasında derece alan minik öğrencilere hediye verdi.

DED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan ise Necip Fazıl Kısakürek adına düzenledikleri etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Çorum genelinde DED olarak Necip Fazıl şiirlerini güzel okuma yarışması düzenlediklerini açıklayan Candan, dernek merkezinde Necip Fazıl semineri gerçekleştirdiklerini, Devlet Tiyatro Salonunda ise Çorum Belediyesi ile birlikte “Necip Fazıl’ın Çağı Aşan Mesajı” konulu konferans düzenlediklerini söyledi.

DED yeni yerine taşındı.

Aralık 2009 yılında Harikalar Dünyası`nın üst katında açılarak faaliyetlerine başlayan Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi, etkinliklere olan yoğun ilgi nedeniyle yetersiz kalan dernek merkezini Azap Ahmet Cami üstünde ki yeni yerine taşıdı.

DED`in yeni merkezini ziyaret eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, DED Başkanı Turan Candan`dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

DED Şube Başkanı Turan Candan, amaçlarının Dil ve Edebiyatla ilgilenen hemşehrilerimizin faaliyetlerimizi rahatlıkla takip edebileceği bir ortam hazırlamak olduğunu anlattı.

Candan, “Özellikle gençlerimizi, üniversite öğrencilerimizin boş vakitlerini değerlendirebilecekleri bir mekan hazırlamak istedik. Bu vesile ile faaliyetlerimizle ilgilenen tüm vatandaşlarımızı derneğimize bekliyoruz. Bu derneğin faaliyetlerinde desteğini hiç esirgemeyen Belediye başkanımız Muzaffer Külcü`ye teşekkür ediyorum”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise DED`in kurulduğu günden itibaren düzenlediği faaliyetlerin Çorum`da takdirle karşılandığını ifade ederek, “Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi kurulduğu günden itibaren kültürel faaliyet alanında güzel işler yaptı. Düzenledikleri Konferanslar, kurslar ve eğitim çalışmaları ilimiz adına güzel çalışmalar. Belediye olarak DED ile ortak programlar gerçekleştirdik. Derneğin yeni merkezinde de hayırlı programlar yapacağına inancımız tamdır”; diye konuştu.