BAŞKAN KÜLCÜ, KÜLTÜR SİTESİ’NİN TAPUSUNU ALDI

3 Mayıs 2012 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kültür Sitesi’nin devri ile ilgili sürdürülen çalışmaları sonlandırdı. Külcü, düzenlenen törenle Kültür Sitesi`nin tapusunu teslim aldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kültür Sitesi’nin yeni sahibinin bundan böyle Çorum Belediyesi olduğunu ifade ederek, Kültür Sitesi ile ilgili alınan kararın Çorum’un geleceğinin planlanması açısından atılmış radikal bir karar olduğunu, en kısa zamanda çalışmaların başlatılacağını belirtti.

Başkan Külcü, Gazi Caddesi’nden 23 Nisan Kavşağı’na kadar planlanan 25 metrelik yolla birlikte ele alınacak olan Kültür Sitesi çalışmasının hayata geçirileceğini, park ve otopark alanları olarak Çorum’a kazandırılacağını müjdeledi. İl Genel Meclisi ve Özel İdare’nin kadirşinaslık gösterdiğini söyleyen Belediye Başkanı Külcü, genelde okul alanı olarak işaretli yerlerin Özel İdare’ye devredildiğini, 22 adet gayrimenkulün yanı sıra bir yıl içerisinde taksitli olarak 1 milyon TL ödeneceğini ve Ahmet Akdağ Huzurevi’nin de Özel İdare’ye bu kapsamda devredildiğini açıkladı.

Başkan Külcü, Kültür Sitesi’nde bulunan 126 bağımsız bölümün 124’ünde kiracıların bulunduğunu, 4’ünün ise mülkiyet olarak hizmet verdiğini aktararak, mülk sahipleri ile anlaşma ya da kamulaştırma yoluyla satın alma işlemlerini gerçekleştireceklerini, kiracıların sözleşmelerine göre hareket ederek, hukuki süreçleri tamamlayacaklarını bildirdi.

Külcü, gelinen noktanın memnuniyet verici bir nokta olduğunu da sözlerine eklediği açıklamasında, Vali Nurullah Çakır’a, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Eker ve İl Genel Meclis Üyelerine, Belediye Meclis Üyelerine, İl Genel Sekreteri Yakup Keleş ve Yardımcısı Ömer Arslan’a da katkıları nedeniyle teşekkür ettiğinin altını çizdi.