Başkan Külcü, "Kudüs bin yıllık sevdamız"

12 Aralık 2017 Salı

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen “100 Yıllık Hüznümüz Kudüs” konulu programda konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Kudüs’ü yüz yıllık hüzün diye adlandırdık fakat bin yıllık sevdamız dersek daha doğru olur” dedi.

‘OKUMA ÇALIŞMALARININ NE KADAR DEĞERLİ BİR ÇALIŞMA OLDUĞUNU GÖRDÜM’
Çorum Belediyesi, Dil ve Edebiyat Derneği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü bir okuma çalışmasının olduğunu hatırlatan Başkan Külcü, “Ahmet beyi dinlerken o çalışmanın ne kadar değerli bir çalışma olduğunu fark ettim. Şuanda Çorum’un bütün okullarında neredeyse 7 bin civarında genç kardeşimiz düzenli olarak okuma çalışmaları yapıyorlar” diye konuştu.

‘KUDÜS, BİZİM NESLİMİZİN BİR İMTİHANI’
“Ahmet Turgut’u dinlerken Kudüs’le, Filistin’le ilgili ya da daha genel bir bakışla tarihimizle ilgili ne kadar yanlış bilgilere sahip olduğumuzu fark ettik” diyen Başkan Külcü, “Kudüs bizim neslimizin bir imtihanı. Yüz yıllık hüzün diye adlandırdık bin yıllık sevda diye düşünmek daha doğru olur. Bin yıl önce o minber ustasının içine düşen aşk onu yakıp kavuran aşk onu dinlerken 10 yaşında ondan etkilenip 38 yıl sonra gidip Kudüs’ü İslam beldesi yapan aşk acaba şimdi “Kudüs bizimdir, bizim kalacak” diye sürekli slogan atan neslimizde ne kadar var” şeklinde konuştu.

‘ONLARDAN DAHA İYİSİNİ YAPMAK VE DAHA ADİL OLMALIYIZ’
Yaşanan olayların hiçbirisinin tesadüf olmadığını da ifade eden Külcü, konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Türkiye’yi 2053’lerde 2071’lerde nasıl bir Türkiye olmasını, ümmetin nasıl bir coğrafyada yaşamasını arzuluyorsak hepimizin üzerinde düşünmesi gereken şey odur. Dün atımızın nalını öpenler bugün şu saatte bir açıklama yapılacak denildiğinde dönüyoruz saatlerce, günlerce onu beklemek zorunda kalıyoruz. Çünkü orada söylenecek söz hayatımızın her alanını etkiliyor. Yapmamız gereken şey onların yaptıklarından daha iyisini yapmak. Onların yönettiklerinden daha adil bir şekilde olmak ve etrafımıza karşı adaletli olmaktır. Bunu başardığımızda inanıyorum ki kapalı zannettiğimiz kapılar, gönüller hepimize çok daha kolay açılacaktır ve imtihanını da görebilenlerden oluruz diye umuyorum.”