Başkan Külcü, Katı Atık Bertaraf Tesisinin detaylarını anlattı

28 Ekim 2016 Cuma

Belediyemiz tarafından Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Katı Atık Bertarafı Projesi’nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Turhan Candan, Çorum Belediye Meclisi üyeleri, merkez mahalle muhtarları ile projede yer alan ilçe ve belde belediye başkanlarının da katıldığı toplantı Anitta Otel’de gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü toplantının açılışında yaptığı konuşmada Çorum’un tümünü kapsayan bir çalışmayı şehrin temsilcileri ve sakinleri olarak birlikte konuşmayı istediklerini belirterek ““Neredeyiz, nereye geldik’ Burada bir sunumla ve sonrasında ise saha gezisiyle projeyi sizlere tanıtacağız. Katılımlarınız için teşekkür ederim” dedi.

Projenin % 30’u tamamlandı

Katı Atık Bertaraf Tesisi inşaatının yüzde 30’nun tamamlandığını vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “2017 yılı Ağustos – Eylül ayına geldiğimizde tesisimizin kullanımına başlayacağız. Öncelikle hemen hemen bütün ilçe belediyelerimizin içinde olduğu bir tesisin yapımına niçin ihtiyaç duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Belediyelerin en büyük problemi ‘kent temizliğidir’ ve kent temizliği yapıldıktan sonrada oluşan atıkların depolanması meseledir. Şehrimizde de şu anda depolama kısmı vahşi depolama olarak adlandırdığımız yöntemle yapılıyor. Türkiye’de bu problemi halletmiş olan belediyeler var. Şu anda bizim gibi belli bir noktaya getirmiş olan belediyeler de var. Birde hiç başlayamamış mesafe alamamış olanlar var. Bizimkisi büyük ölçekli bir proje olması nedeniyle biraz gecikmeli yürüdü. Buna rağmen artık işin sonunu doğru geliyoruz” dedi.

Herkesin çevreye karşı duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Tesisini ihalesini 2016 yılının hemen başında yaptık. Yer teslimini şubat ayında gerçekleştirdik. Hamdolsun şuan belli bir noktaya geldi. Toplam maliyeti 20 milyon 761 bin 191 Avrodurİnşallah 2017 yılı sonuna doğru ağustos-eylül ayına geldiğimizde çalışmaları bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün konuşmasının ardından ise Müşavirlik firması EnviroplanS.A’nın Takım Lideri TheofanisLolos, projenin detayları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantı sonrasında ise Başkan Külcü beraberindekiler ile inşaat alanına giderek son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.