Başkan Külcü, imam hatipliler gününe katıldı

6 Haziran 2016 Pazartesi

Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayrettin Karaman İmam Hatip Külliyesi’nde düzenlenen İmam Hatipliler Günü’ne katılan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, gençleri, “Anadolu’yu bize vatan yapan Alparslan’ın, bu topraklarda bir cihan devleti kuran Osman Gazi’nin , çağ açıp çağ kapatan Fatih’in torunlarını coşkuyla selamlıyorum.” sözleriyle selamladı.

İmam Hatipler’in bugünlere gelmesi için mücadele edenleri de unutmayan ve rahmetle anal Belediye Başkanı Külcü, konuşmasında şunları söyledi; “Bu muazzam eserin hakkını veren öğretmenlerimizi, idarecileri ve geleceğimizin teminatı gençlerimize teşekkür ediyorum.

Minnettarız
İmam hatip Liselerini kuranlara ve bugünlere getirenlere, bu hayrın hamisi olarak kol kanat gerenlere, ekmeğinden, aşından artırarak bu binalara yardım edenlere, tuğla üstüne tuğla koyanlara minnet ve şükranlarımı bildiriyorum.

100 yıllık mücadele
Bugünün İmam Hatipleri, 100 yıllık büyük bir emeğin eseridir. 100 yıldır; devletimize, milletimize karşı cephe alanlarla mücadele eden, bu milleti yine eski gücüne, kudretine kavuşturmak için gece gündüz çalışan kutlu insanların mirasını sahiplenenlerin eseridir. Bizi millet yapan değerlerin bir rahlesi olan bu okulları kuranların vefat edenlerine, rahmet diliyorum. Hayatta olanlarına, uzun ömürler diliyorum. Allah yokluklarını eksik etmesin. Sadaka-i cariye yaptılar. Bugün çok özel bir yerdeyiz. Türkiye’nin en büyük İmam Hatip Külliyesindeyiz.

Proje okulu
120 dersliğiyle, konferans salonları, laboratuar, bilişim, teknoloji, hadis ve tefsir sınıfları, kütüphanesi ile Çorum’un olduğu kadar Türkiye’nin sembol bir eserinin başarısını da kutluyoruz Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayrettin Karaman Anadolu İmam Lisesi Külliyesi Fen ve Sosyal bilimler Proje okulu seçildi. Türkiye’de sadece 7 okul var. Bu 8’ncisi oluyor.

Muhteşem bir eser
Bu külliye çok özel bir eser. Burada şehre kimlik veren bir eser ortaya çıktı. Gayretimiz, emeğimiz sonunda Çorum’a, sahabeler diyarı şehrimize, muhteşem bir eser kazandırdık. 2500 kişilik 4 minareli Abdulhamit Han Tatbikat Camisi, 250 kişilik pansiyonu, spor tesisleri, sosyal donatıları bittiğinde çok daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

Çorum`a ruh katacak
Külliyemiz şehrimize yakışan, daha da önemlisi, bu milletin evlatlarına yakışan bir eser olarak, evlatlarımızın yetiştiği bir mekan olacak. Şehrimize heybeti gibi güzel bir ruh katacak. Eski yılları hatırladığımızda, nereden nereye geldiğimiz çok iyi görülüyor. Birileri siyasi hayatlarına mal olmasına rağmen bu okulların kapısına kilit vururken, çok şükür bugün devasa birer anıt olarak tekrar hayat buluyor.

Bin yıllık mirası sahiplendik
İmam Hatip Liseleri bir okul ya da binadan ibaret değildir. Bu bir ruhtur, misyondur. İmam hatipler bu ülkenin ilim ve irfan tarihini yeniden inşa eden okullardır. Bugün bu milletin değerlerini, bu toprakların kıymetini iyi bilen bir nesil varsa ki bu eser olduğunun en büyük ispatıdır, bunda imam hatiplerin payı büyüktür. Kökü mazide olan bir ati anlayışını sahiplenmektir. Anadolu’yu baştan başa imar eden, Selçuklunun, 23 milyon km2’ye adalet taşıyan, Osmanlının anlayışını sahiplenmektir. Daha önemlisi, 1000 yıllık bir tarihi misyonun, mirasını sahiplenmektir.

Tüm okullar bizim okulumuz
Dün okulların varlık – yokluk meselesi tartışılıyordu. Bugün bunlar geride kaldı. Artık her mahalle de bir İHL var. İHLde olsun diğer okullarımız da olsun. Bunların hepsi bizim. Artık sayılarla uğraşmak zamanı değil. Şimdi kemiyetle değil, keyfiyetle uğraşmak vaktidir.

Milletin kabul olunmuş duasıdır
Hepiniz, hepimiz büyük bir mesuliyet içindeyiz. İmam hatip liseleri milletimizin kabul olunmuş dualarının eseridir. Eğer Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildiği gece, Bosna, Üsküp, Türkistan, Arakan, Gazze, Somali bunu kutluyorsa, Davos’ta “oneminute” dendiğinde ümmetin mazlum coğrafyası, hep beraber duaya duruyorsa, milletin bekası için, ümmetin bekası için her hayırlı adım atıldığında ak saçlı nineler, güngörmüş ağzı dualı insanlar; “Ya Rabbi benim ömrümden al, O’nun ömrüne kat” diye devlet büyüklerine dua ediyorsa, mesuliyetimizin ne olduğunu işte burada görürsünüz.

Bu millet hakikatin kılıcı oldu
Türkiye olarak mazlum milletlerin sesiyiz. Dünya 5’ten büyüktür. “Tüm kararlar bir ülkenin iki dudağı arasında” Geçmişte, herhangi bir yerde, herhangi bir zulme uğrayan bize gelip yardım istiyordu. Endülüs’te katliam yapılırken, Hindistan’da katliam yapılırken, biz, o katliamların karşısında, hakikatin kılıcı olarak durduk. Şimdi yine dünyanın mazlum milletlerinin sesiyiz. Sığınağıyız. 5 milyona yakın mülteciye Ensar oluyoruz. Bütün olup bitene yüksek sesle karşı çıkan tek millet, tek devlet, tek bayrağız.

Büyük bedeller ödendi
Biz güçlü olmak zorundayız. Çünkü Türkiye Müslümanların son kalesidir. Bakın şöyle etrafınıza. Bir kısmı yerle yeksan olmuş. Bir kısmının ise kendine hayrı yok. Dünyada, olup bitene bütün İslam Dünyası sessiz ya da korkuyla hareket ediyor. Sadece Türkiye, haksızlığın karşısında dikleşmeden, dik duruyor. Türkiye büyüyor. Artık dünün Türkiye’si yok. Neydi dünün Türkiye’si; İMF kapısında bekleyen, üç haneli enflasyon, sözü geçmeyen bir ülke, mazlumları bırakın, kendi insanını koruyamayan bir ülkeydi. Bundan rahatsız olanlar var. İçeri de rahatsız olanlar var. Dışarı da rahatsız olanlar var. Türkiye’yi eski günlerine döndürmek için çok çalışacaklar. Bedel ödeyeceğiz. Unutmayın ki bugünlere bedel ödeyerek geldik. Şehitler vererek, vatan toprağının her karışını kanla yıkayarak geldik. Gençler geleceği kuşanmak zorundasınız. Geleceğin şartlarına, ihtiyaçlarına göre hazırlanmak zorundasınız. Bu ülke size emanet edilecek.”

İmam Hatipliler Günü programı, Kur-an`ı Kerim tilaveti ve şiirler ve semah gösterileri ile devam etti.