BAŞKAN KÜLCÜ, İHL PROJESİNİ AÇIKLADI

2 Temmuz 2012 Pazartesi

İmam Hatip Liseleri (İHL) Mensup ve Mezunları Platformu tarafından tertip edilen “Geleneksel Keşkek Günü”;nde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İmam Hatip Lisesi ile projesini açıkladı.

İHL`lerin güçlenmesi ve daha modern fiziki mekanlarda eğitim verilmesi çabası ve gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Külcü, İmam Hatip Lisesi ile ilgili projenin bittiğini söyledi.

Amaçlarının Asım’ın neslinin inşasına ve vizyonu olan bir neslin yetişmesine katkı sağlamak olduğunu dile getiren Külcü, “Yoksa burada bina yıkmak gibi bir derdimiz yok. Hangi binayı istiyorsanız o kalsın, kulanın, kullanmaya devam edin. Bizim bir tek derdimiz var. Daha iyisini ve daha güzelini yapmaktır. Yeni 100 derslikli 4 bloktan oluşan İmam Hatip Lisesi projesi çalışması yaptık.

Bunun yanında köylerden gelen çocuklarımız var. Onlar için de 256 çocuğun barınacağı bir yurt projesi, spor salonu planladık. Bunların yanında Çorum’un ikinci 4 minareli camisini inşa edeceğiz. Çevresi Osmanlı usulü revaklarla çevrili kampusu olacak. 25 milyon TL’lik bir kampusu yapacağız ve gerçek sahiplerine hediye edeceğiz. Bizi yetiştiren okullara karşı ne kadar iş yapsak azdır.

Yaptığımız işlerin içerisinde en fazla heyecan veren işlerden birisi İHL binası projesidir. Çünkü yol bir şekilde yapılır. Ama önemli olan bu milletin geleceğini daha güçlü kılacak sağlam, milletin değerlerini anlamış, günü kuşanmış, geleceği kuşatacak bir nesli inşa etmektir. Biz buna hizmet ettiğimize inanıyoruz” dedi.