29°C az bulutlu

29°C az bulutlu

BAŞKAN KÜLCÜ, GENÇLERİ MEHMET AKİF MEVLİDİ’NE DAVET ETTİ

28 Aralık 2012 Cuma

Belediyemiz, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy`un 76.ölüm yıldönümünde Ulu Cami`de mevlit okutacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Mehmet Akif Ersoy`un İstiklal Marşımızı kaleme almanın ötesinde, milli mücadelemize de eşsiz katkılar sağlamış, en buhranlı yıllarımızda umut vaat eden hitabeti ve nutuklarıyla birlik ve beraberliğimizi tesis etmiş bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Belediye olarak İstiklal Şairi Mehmet Akif`i anmak ve doğru anlatabilmek amacıyla bu zamana kadar çeşitli panel, konferans ve yarışmalar düzenlediklerini dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Mehmet Akif`in vefatının üzerinden bugün 76 yıl geçmesine rağmen, aynı heyecan ve duyguyla anılmasının, milletin, şairine karşı vefası olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Mehmet Akif Ersoy`un, fikirleri, kişiliği, ebedi kimliği ile de yaşadığı toplumun inanç ve mücadele azmini anlayan ve anlatan eserleriyle yarınlarımıza yol gösteren büyük fikir ve düşünce adamı olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, “Hepimiz Akif’in ideal nesil olarak önümüze koyduğu Asım’ın nesli olabilmek için gayret göstermeli, onun bize armağan ettiği İstiklal Marşı’nın ruhuna ve manasına uygun nesiller yetiştirmeliyiz. Yazdığı eserler ve verdiği mücadele ile günümüz gençliğine örnek teşkil etmektedir. Gençlerimizin Akif`i iyi anlayabilmesi, onu anlayabilen gençlerin yarın ülke yönetiminde söz sahibi olabilmeleri ülkemizin geleceği açısından da son derece önemlidir”; dedi.

Bugün (28 Aralık 2012) Ulu Cami`de İlkindi Namazından sonra Mehmet Akif için Mevlid-i Şerif okutulacağını söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “mevlide tüm Çorumluları ve özellikle gençleri davet ediyoruz”; diye konuştu.