Başkan Külcü; ‘Evimiz, gönlümüz size açık’

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Belediyemiz, Hıdırellez Şenlikleri kapsamında Çorum`da bulunan mültecileri yemekte buluşturdu.

Rüstem Eren Parkı`nda düzenlenen ve şenlik havasında geçen yemeğe Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, eşi Hatice Külcü, Vali Sabri Başköy`ün eşi Fatma Başköy, Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun, mahalle sakinleri ile çok sayıda mülteci katıldı.

Çorum`da yaşayan mülteciler adına bir konuşma yapana Rana Kevser, ülkelerinde yaşadıkları zulüm sonucu topraklarını, sevdiklerini terk ederek Türkiye`ye sığındıklarını belirterek “Yaşadıklarımız çok zor bir durum. Çorum`da güler yüzle karşılandık. Belediye Başkanımız her talebimize cevap vermek için çaba gösterdi. Belediye Başkanımıza ve bizlere yardım eden herkese teşekkür ediyoruz.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptığı konuşmada baharın başlangıcı olarak kabul edilen Hıdırellez Şenliği`nin bereket ve rahmete vesile olması temennisinde bulundu. Külcü, aslında tüm insanlığın gurbette olduğunu belirterek “Gurbet bedenimizin bir yerden ayrılıp gitmesi, bazen arzularımıza kavuşamamaktır. Hicret Sünnetullah`ın gereğidir. Herkesin topraklarına, sevdiklerine kavuşması dileğimizdir. Evimiz, gönlümüz size açıktır. Yaratılanı yaratandan ötürü, Allah için severiz. Dinimize göre birbirimizi sevmedikçe kamil iman etmiş olmayız.”; dedi.