BAŞKAN KÜLCÜ, EĞİTİM EDİTÖRÜ’NE KONUK OLDU

16 Nisan 2012 Pazartesi

Belediyemizin sosyal projeleri birçok kesim tarafından olduğu gibi yaygın basın tarafından da ilgi görüyor. Kanal A`nın sevilen eğitim programı sunucusu Süleyman Beledioğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü programına telefonla konuk etti. Çorum Belediyesi`nin eğitim faaliyetleri ve sosyal projeleri üzerine sohbet etti.

Farklı yorumlarıyla eğitimin güçlü sesi, Bonus Hoca olarak da bilinen Süleyman Beledioğlu`nun programına canlı yayında bağlanan Başkan Külcü, belediyecilik denince herkesin aklına ilk önce park, altyapı gibi temel hizmetlerin akla geldiğini ancak kendilerinin sosyal ve kültürel belediyeciliği de altyapı hizmetleri kadar önemsediklerini söyledi. Birçok belediyenin özellikle altyapı ve park çalışmalarını çok önemsediğini vurgulayan Külcü,”;Çorum Belediyesi olarak bizler belediye çalışmalarını iki ayaklı olarak değerlendiriyoruz. Birincisi temel altyapı hizmetleri, ikincisi ise kültür ve sosyal belediyecilik hizmetleridir. Geride üç yıl bıraktık. Bu üç yıla baktığımızda bunun en güzel örneklerinden birisi Sayın Başbakanımız tarafından da ödüllendirildiğimiz, onurlandırıldığımız Aile Okulu: Anne Baba Eğitimi Projesidir. Biz bunları ülkenin geleceğine yapılan bir yatırım olarak görüyoruz.”; dedi.

Gençler, kadınlar ve aileler için özgün projeler ürettiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Biz bu projeleri bir yarışmada dereceye girsin diye yapmadık. Bu projeleri gerçekleştirme aşamasında böyle yarışmalar da yoktu. Ancak yapılan bu çalışmaların devlet büyüklerimiz tarafından takdir ediliyor olması, beğeniliyor olması ve hepsinden de önemlisi Sayın Başbakanımızın elinden bu tür sosyal projeler vesilesiyle ödül almamız bizleri daha da çok çalışmaya motive etmektedir.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, canlı telefon bağlantısıyla konuk olduğu Kanal A`da yayınlanan “Eğitimin Editörü”; adlı programda Çorum Belediyesi`nin Aile Okulu: Anne Baba Eğitimi programının yanında Çift yastıkta bir ömür ve Ailemi Kuruyorum adlı sosyal projeleri hakkında da Kanal A izleyicilerini bilgilendirdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`un son yıllarda çok önemli gelişmeler kaydettiğini belirterek Süleyman Beledioğlu`nu ve tüm izleyenleri Çorum`u görmeye davet etti.

Eğitim Editörü adlı programın yapımcısı ve sunucusu Süleyman Beledioğlu da Çorum Belediyesi`nin eğitim alanında yaptığı çalışmaların kendilerine kadar ulaştığını belirterek “Öz kaynaklarını eğitime harcayan belediyeye pek rastlayoruz. Eğitim ve sosyal projelere kaynak ayırmayı pek istemiyor belediyeler. Bu parayı başka kaynaklara harcıyorlar. Bir eğitimci olarak bu konuda göstermiş olduğunuz başarılı çalışmalarınız nedeniyle teşekkür ediyor, sizleri ve ekibinizi kutluyorum”; dedi.