Başkan Külcü'den Rektör Alkan'a ziyaret

7 Ocak 2016 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu ile birlikte Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan`ı ziyaret etti.

Görüşmede Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kuzey Kampüsümüzün Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün verdiği desteklerle pek çok aşamasının hızla aşıldığını ifade ederek Milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkanımız başta olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcilerinin, Sanayi ve Ticaret Odamız ile STK`ların ve tüm paydaşların sürece dahil edilmesiyle birlikte çok hızlı yol kat edildiğini belirtti.

Güney Kampüsümüzde bu sene içerisinde master plan ile ilgili çalışmalara başlanacağını ve bu kampüsün yeni yapılan hastanenin karşısında olması sebebiyle Tıp Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Veterinerlik Fakültesi başta olmak üzere Sağlık Bilimlerinin yer alacağı bir sağlık kampüsü olarak kurgulandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan,Üniversitemizin bu aşamaya gelmesindeki katkılarından dolayı başta T.C. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere, Müsteşar Prof. Dr. Lütfi Akça`ya, Bakanlığın bölge ve il müdürlükleri ile Başkan Külcü`ye çok ciddi miktarda arazi konusundaki desteğinden dolayı teşekkür ederek bu kampüste çalışmalara başlanabilmesi için tahsis işlemlerinin tamamlanmasını beklediklerini vurguladı.

Çorum Belediyesi ile kurulan yakın diyaloğun Üniversitemizin sadece fiziki altyapısında değil sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda da çok önemli işbirliklerine dönüştüğünü söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, bu sinerjide Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün Üniversitemize olan yakın ilgisinin büyük rol oynadığını belirterek Belediyemizin hemen her biriminde yakalanan bu işbirliğinden ve Üniversitemize her konuda verdiği desteklerden dolayı Başkan Muzaffer Külcü`ye, yakın çalışma ekibine ve tüm Çorum Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Alkan, Çorum Belediyesi`nin ilimizin ve ülkemizin gelişmesine daha fazla katkıda bulunmak adına girişimci ve modern teknolojileri takip eden bir yerel yönetim anlayışıyla çalışmalar yaptığını da sözlerine ekleyerek Başkan Külcü`ye çalışmalarında başarılar diledi.

Üniversitemizin yaptığı başarılı çalışmalarla şehrimizin gelişmesinde önemli bir paya sahip olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü Güney Kampüs arazi tahsisinin Mart ayında yapılacağını ifade ederek “Çorum Belediyesi olarak başta kampüs yeri olmak üzere Üniversitemizin ve öğrencilerimizin ihtiyaç ve talepleri hususunda bugüne kadar yaptığımız çalışmaları bundan sonra da devam ettireceğiz.”; dedi.