Başkan Külcü'den, modern pazar yeri müjdesi

16 Ocak 2017 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çarşamba Pazarı`yla ilgili yaptığı açıklamada, esnafın da halkın da rahat edebileceği daha modern bir pazar yeri müjdesi verdi.

Yapılan radikal değişimlerin, alışkanlıkların değiştirilmesi bakımından kolay olmadığına işaret eden Başkan Külcü, her zaman esnafla birlikte hareket ettiğini ve hareket etmeye de devam edeceklerini kaydetti.

Çorum`un daha modern bir hale gelmesi ve gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir Çorum bırakılması için toplumun tümüne sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Başkan Muzaffer Külcü, Anitta Otel`de gerçekleştirilen toplantıda şunları söyledi; “”8 yıldır yaptığımız çalışmalarda bir arkadaşımızı mağdur edecek umursamazlık, vurdumduymazlık gibi bir tutum içinde olmadık. Kimseyi görmez gelmedik gelemeyiz de. Taşıdığımız yetkinin emanet olduğunu biliyoruz. Emanetin sahibinin millet olduğunu da biliyoruz. Günü geldiği zaman milletin terazisine kantarına çıkacağımızı da biliyoruz. Oraya çıkarken içimiz rahat olsun istiyoruz. Biz şehir yönetiyoruz. Bu şehrin geleceğini sizlerle beraber planlamak istiyoruz. Biz nasıl bir iş yaparken ‘bize ne, bizi ilgilendirmez’ demiyorsak o işten etkilenen kardeşlerimin de aynı hassasiyeti göstermesini bekliyoruz. İnsanlık tarihi boyunca nerede olursa olsun yeni bir şey getirilmek istendiği zaman hep itirazlar olmuştur. İsterseniz otobüs hattını, taksi durağının yerini ya da bir pazar yerini değiştirin. Yılların alışkanlıkları var üzerimizde. Biz ‘böyle gelmiş böyle gider’ diyemeyiz.

Eğer biz bu Çorum’u daha modern hale getirmek istiyorsak, evlatlarımıza daha yaşanabilir bir Çorum bırakmak istiyorsak, o zaman birlikte çözüm aramaktan başka hiçbir yolumuz yoktur. Defalarca kamuoyu ile paylaştık. Bugün birkez daha söylüyorum. Ve şu müjdeyi veriyorum: Çarşamba Pazarını uzak olmayan, daha modern ve daha rahat edeceğimiz, hem esnafımızın hemde müşterilerin halkımızın rahat edebileceği bir bölgeye yapacağız. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Ama bunu birlikte yapacağız. Biz 8 yılda hiçbir zaman kısa tedbirlerle işi idare etme yoluna gitmedik. En radikal kararlar bu dönemde alınmıştır. Bu dönemde de yine alınmaya devam edecek. Ama bunu yaparken de bir bedel ödeme ihtimalini hesaba katarak yürüyoruz. Bu neyin bedeli? Önümüzde seçim var. Hoşuna gitmeyen seçimde oy vermiyor. Ben bu şehrin geleceği için seçimi hesap etmeksizin nasıl çalışıyorsam, nasıl adım atıyorsam, her kardeşimin de seçimi düşünmeden etrafında ki arkadaşlarını iyi olan için güzel olan için ikna etmeye uğraşması lazım. En başta da bunu Pazarcılar Odası Başkanına söylüyorum. İşlerimizin hepsini birlikte yapmaya devam edeceğiz.”;