32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

Başkan Külcü: Cumhuriyet sizlere emanet, size güveniyoruz

21 Mayıs 2015 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sanatçı Yusuf Güney’in konseri öncesi konser alanını dolduran gençlere hitap etti. Gençlerin 19 Mayıs Gençlik Bayramını kutlayan Külcü, “Cumhuriyetin 100. yılında 2023 hedeflerine ulaşmak, büyük Türkiye’yi kurmak için sizlere güveniyorum.” dedi.

96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal’in büyük zorluklar içinde Samsun’a ilk adımını attığına, tarih boyunca bir çok sıkıntılar yaşayan milletimizin hiç bir zaman esarete boyun eğmediğine dikkat çeken Başkan Külcü, ” O zaman yeni bir ruhla yeni bir heyecanla Anadolu’dan şimdiki devletimizin Türkiye’mizin temellerini atmaya başladılar. Yorulmadılar, usanmadılar pes etmediler. Anadolu’yu yeniden bize vatan yaptılar. O savaşlarda canını bu vatan için vermiş olan bütün ecdadımızı, şehitlerimizi şükranla yad ediyorum ve sizlere şunu hatırlatmak istiyorum. Cumhuriyetimiz kurulduğu günden bu yana devletimiz çok değişti, çok gelişti. Hamdolsun bugün dünyanın önemli ülkelerinden biri haline geldik. Size hatırlatmak istediğim şey, şudur: “Gençsiniz heyecanlısınız, coşkunuz daim olsun ama aklınızdan şunu çıkarmayın; bilin ki bu topraklar için toprağa düşmüş olan ecdadımıza bizim büyük bir borcumuz var. bizim borcumuz şudur. onlar nasıl canlarıyla bedellerini ödediler ve bu topraklar üzerinde al bayrağın dalgalanmasını yeniden sağlamışlarsa bizim de bugün dünyanın önemli devletlerinden birisi olarak inşallah 2023 hedeflerimize ulaşmış daha güçlü bir Türkiye olmak için çok çalışmamız lazım. Biz size güveniyoruz. Gençliğimize güveniyoruz. İnşallah Cumhuriyetimiz, 100. yılında sizin ellerinizde sizin omuzlarınızda büyüyecek. Şimdi size soruyorum. İnanıyorum dediğim gençlik, 2023 yılında büyük Türkiye’yi kurmak için var mısınız? Türkiye size emanet.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Külcü, Ak Parti Milletvekili Adayı Salim Uslu ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile birlikte bir süre Yusuf Güney’in şarkılarını dinledi.

Konserin sonunda Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan sanatçı Yusuf Güney’e teşekkür ederek, çiçek takdim etti.