Başkan Külcü, çalışmaları yerinde inceledi

27 Eylül 2013 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, olmayacak işlerle Çorum halkını avutmak yerine, şehrin tüm paydaşlarıyla ortak aklı ön plana çıkarıp Çorum’un geleceği için beyin fırtınası yaptıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, eski Kültür Sitesi yerine yapılan park ve Valilik ek hizmet binası yan tarafından bulunan otoparkta yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Belediye Başkanı Yardımcıları Alper Zahir ve Turhan Candan`ın da eşlik ettiği eşlik etti. İlk olarak Çorumpark’ı gezen Külcü, burada yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Külcü, parkın zamanında bitirilmesi için yüklenici firma yetkililerine talimat verdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, değişim, dönüşüm ve marka kent Çorum derken sadece söz söylemek adına bir şeyleri gündeme getirmediklerini, söyledikleri her sözün önce alt yapısını hazırladıklarını belirtti. Külcü, “Bütün projelerin gerçekleşebilir, rantabıl ve fonksiyonel olması için her adımın en ince ayrıntısına kadar planlamasını yaptık. Olmayacak işlerle halkımızı avutmadığımız gibi attığımız her adımda kararlılığımızı sonuna kadar sürdürdük. Kentteki değişimin getirdiği ufak tefek sıkıntılar oldu. Bunları da toplumun bütün katmanlarıyla el ele vererek üstesinden geldik. Bugün sosyal belediyecilik başta olmak üzere birçok alanda Çorum Belediyesi Türkiye’ye örnek oldu ise bunun altında bu şehrin geleceği adına sorumluluk sahibi tüm kişi ve kurumlarımızla Çorum ortak paydasında buluşarak, kentin geleceği üzerine yaptığımız beyin fırtınası yatıyor” dedi.

Eski Kültür Sitesi’nin bulunduğu alanda hafriyat çalışmalarının tamamlandığını belirterek çalışmalara başlandığını açıklayan Külcü, Kültür Sitesi yerine yapılan parkın 4 milyon 300 TL’ye mal olacağını belirtti.

Valilik ek hizmet binası yanında bulunan otoparkta incelemelerde bulunan Külcü, parktaki çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanacağını sözlerine ekledi.