Başkan Külcü: Birlikte hareket ederek güzel işler başardık

24 Ocak 2014 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi tarafından Traktörcüler Sitesi`nde başlatılan asfalt çalışmaları nedeniyle traktörcü esnafı tarafından düzenlenen programa katıldı.

Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan, Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü E. Elfaz Ermiş, İl Defterdarı İhsan Özbay, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Traktörcüler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Muharrem Kırış ve çok sayıda esnafın katılımıyla gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Külcü, “Bizler kamu yöneticileri olarak, siyasetçiler olarak, elbette sorunlara çözüm üretmek ve topluma ön açmak zorundayız”; dedi.

“Birlikte başladığımız yolu daha doğru ve kolay bir şekilde tamamladık. Allah`a şükürler olsun ki bu işi traktörcüler sitesinde başardık. İşin başladığı günden bugüne sanki belediyeye dükkan yapıyormuş gibi bu işi sahiplendik. Traktörcü esnafımız da buradaki işlerleri belediyeye yapılıyormuş gibi bizimle birlikte hareket etti”; diyen Başkan Külcü, kooperatifçiliğin zor bir iş olduğunu, çok uzun yıllar devam eden kooperatiflerin bulunduğunu ancak Traktörcüler Sitesi kooperatifinin çok güzel işler yaptığını söyledi.

Traktörcüler Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kırış da düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada Türkiye`nin en modern traktörcüler sitesine sahip oldukların söyledi. Çorum’da traktörcü esnafının çok zorluklar çektiğini belirten Kırış, “Traktörlerin alımında ve satımında büyük güçlüklerle karşılaşıyorduk. Şehrimize hiç yakışmayan görüntüler oluşuyordu. Belediye Başkanımızın ileri görüşlülüğü ve bizlere yön vermesi bizim için itici bir güç oldu. Kısa sürede inşaat çalışları başladı ve tamamlandı. Belediyemiz, her türlü altyapı işini tamamladı. Şimdi de asfalt çalışmalarını tamamlıyor”; diye konuştu.