21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

BAŞKAN KÜLCÜ AŞURE DAĞITTI

6 Aralık 2011 Salı

Belediyemiz, Muharrem ayının onuncu günü nedeniyle şehrin değişik bölgelerinde oluşturulan stantlarda 15 bin paket aşure dağıttı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Çorum Belediyesi önündeki stanttan vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıttı. Başkan Yardımcısı Zeki Gül`ün de hazır bulunduğu aşure dağıtımında vatandaşlar Başkan Külcü`nün elinden aşure alabilmek için uzun kuyruk oluşturduk.

Belediye Başkanı Külcü, Muharrem ayının Kur`an-ı Kerim`de müjdelenen dört mübarek aydan birisi olduğunu belirterek aşure gününün de Muharrem ayındaki en önemli gün olduğunu söyledi. Külcü, dini ve milli bayramlar gibi aşure günü gibi günlerin de toplumsal barışı, kaynaşma ve dayanışmayı artıran günler olduğunun altını çizdi.

Dağıtım 7 ayrı bölgede yapıldı

15 bin paket aşure Belediye yanı, PTT önü, Kültür sitesi önü, Piribaba Çamlığı (Bahçelievler Mahallesi Muhtarlığı yanı), Milönü Askerlik Şubesi Yanı, Göğüs Hastalıkları Hastanesi Huzur Cami yanı ve Yazı Çarşı Abdibey Camii yanından oluşan yedi farklı bölgeden dağıtıldı.