32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

BAŞKAN KÜLCÜ, AŞURE DAĞITTI

26 Kasım 2012 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Muharrem Ayı nedeniyle Çorumlu vatandaşlara aşure dağıttı.

Çorum`un 7 ayrı noktasında gerçekleştirilen aşure dağıtımına Çorumlular ilgi gösterdi. Uzun kuyrukların oluştuğu Aşure dağıtımında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün yanı sıra Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Turhan Candan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve Belediye Meclis üyeleri de hazır bulundu.

Belediye yanında kurulan aşure dağıtım yerinde vatandaşlara bizzat kendisi aşure ikramında bulanan Başkan Külcü, yaptığı açıklamada 7 ayrı noktada 15 bin kişiye aşure dağıtımının gerçekleştirileceğini söyledi.

Külcü, Müslümanlar için bazı ayların diğer aylara göre daha önemli olduğunu belirterek, Muharrem ayının da mübarek aylardan bir tanesi olduğunu söyledi. Muharrem ayının ve aşure gününün önemine değinen Başkan Külcü, “Muharrem ayı matem ayı olarak değil, bütün Müslümanların yaşananlardan ibret alması gereken bir aydır. Muharrem ayı gibi mübarek aylar ülkemizin birliğini beraberliğini güçlendirecek, kuvvetlendirecek; ayrılıkların gayrılıkların bir tarafa bırakılmasına vesile olacak günlerdir. Çorum Belediyesi olarak olarak bu günleri önemsiyoruz”; dedi.