21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

BAŞKAN KÜLCÜ’YE SOSYETE PAZARI TEŞEKKÜRÜ

5 Ocak 2012 Perşembe

Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Necati Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret ederek, sosyete pazarlarını kapatarak esnafı rahatlattığı için teşekkür etti.

Şimşek, Sayın Belediye Başkanımız seçimden önce `her köşe başında sosyete pazarlarına izin vermeyeceklerini vaat etti.` Geldiğimiz noktada Sayın Belediye Başkanımız sözünü yerine getirerek Sosyete pazarlarını kaldırdığı için tüm esnaf adına teşekkür ediyorum. Belediyecilik anlamında Sayın Belediye Başkanımızın yaptığı çalışmalar Çorum`un ufkunu açtı. Ayrıca bir Çorumlu olarak bunun için de çalışmalarınızı destekliyor ve takdir ediyorum”; dedi.

Ziyarete Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Necati Şimşek, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri katılırken, Başkan Yardımcısı Turhan Candan`da ziyarette hazır bulundu.

Ziyarette söz alan Oda Yönetim Kurulu üyesi ve Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse de Başkan Külcü`nün sosyete pazarlarını kaldırarak sadece hazır elbiseci için değil tüm esnaf için önemli bir iş yaptığını söyledi. Esnafın geleceğe daha güvenle baktığını söyleyen Köse, “Belediye anlamında da Çorum`a yeni bir vizyon ve misyon kazandırdınız. Esnaf olarak teşekkür ediyoruz.

Yaptığınız çalışmaların olumlu yönlerini kamuoyundan gelen tepkilerde görüyoruz. Yine sosyete pazarları ve benzer pazarlamacılardan talepler geldiğini biliyoruz. Çorum esnafını düşündüğünüz ve sosyete pazarlarına yer vermediğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum”; diye konuştu.

Başkan Külcü: “Sosyete pazarı esnaf ahlakına uymuyor”; Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hazır Elbiseciler Odası`na gerçekleştirdikleri ziyaretten doyalı son derece memnun olduğunu vurgulayarak toplumsal ahlakın temelinde esnafın ahlakının ve Ahilik kültürünün yer aldığını ifade eden Külcü,”Bu yapıyı koruyanların her geçen gün güçlendiğin görüyoruz. Sosyete pazarları esnaflık ahlakına uygun düşmüyordu. Sahibinin, parayı alanın kim olduğu bilinmeyen, bir muhatap bulunmayan yerde esnaflık ahlakı yoktur. Bunları kaldırmak kolay olmadı tabi. Bunda bize asıl katkıyı veren sizlere teşekkür ediyorum. Belediye çalışmalarımızda da esnafın katkısını görüyoruz. Esnaf arkadaşımız dükkanının önünde yaptığımız yer altı ve diğer çalışmalarımızda bize sabır gösteriyor. Bunun için esnaf arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Zor olanı kısa zamanda birlikte başaracağız. Güzel sonuçtan ise herkes faydalanacak”; dedi.