20°C parçalı bulutlu

20°C parçalı bulutlu

BAŞKAN KÜLCÜ’YE GÜREŞ MİLLİ TAKIM EŞOFMANI

20 Şubat 2012 Pazartesi

Çorum Belediyespor Güreş Koordinatörü ve Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker`in adına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye Güreş Milli Takımı eşofmanı hediye etti.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Çorum Belediyespor Başkanı Zeki Gül ve Belediyespor Güreş Antrenörü Ruşen Çetin`in de hazır bulunduğu milli takım eşofmanının takdiminde konuşan Hüseyin Teke, güreşe çok önemli destekleri olan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker`in adına bu hediyeyi verdiğini söyledi. Spora ve özellikle güreşe verdiği destekler nedeniyle Başkan Külcü`ye minnettar olduklarını ifade eden Teke, “Gerek milletvekilliği döneminde gerekse belediye başkanlığı döneminde özellikle ata sporumuz güreşe vermiş olduğunuz desteklerden dolayı güreş camiası adına teşekkür ediyoruz. Bizler birlik ve beraberlik içinde Çorum güreşini daha iyi yerlere getirmek istiyoruz. Sizin bu desteklerinden güç alıyoruz”; dedi.

Çorum Belediyesi tarafından kurulan Güreş Kulübü`nün Çorum`da büyük bir eksikliği giderdiğini ifade eden Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke, “Belediyemiz ilk olarak Gençler kategorisinde bir takım oluşturdu. Kısa sürede büyüklerde de bir takım oluşturduk. Çorum`un evlatları artık başka iller adına başka kulüplerde güreşmiyor. Çorum adına güreşiyorlar. Kulübün kurulmasında başta Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum”; diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de güreşin ata sporu olması nedeniyle her zaman Türk sporunda ayrı bir yeri olduğuna dikkat çekti. Çorum`da dünya çapında birçok başarıya imza atmış güreşçilerin yetiştiğini vurgulayan Külcü, “Çorum Belediyesi olarak ata sporumuza her zaman gerekli desteği verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Çorum` da yapılan güreş organizasyonlarının amacı da hem ilimiz hem de ülkemiz güreşine katkı sağlamaktır”; dedi.