33°C parçalı bulutlu

33°C parçalı bulutlu

BAŞKAN KÜLCÜ’DEN REKTÖR ALKAN’A ZİYARET

23 Haziran 2011 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi`nin gelişimini tamamlaması ve Çorum`la bütünleşmesi için rektör yardımcısı gibi çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof Reha Metin Alkan`a kutlama ziyaretinde bulundu. Ziyarete başkan yardımcıları Zeki Gül ve Turhan Candan ile bazı belediye meclis üyeleri de katıldı.

Rektör Alkan`ı kutlayarak yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Külcü, Alkan`ın başarılı olacağına inancının tam olduğunu söyledi. Hitit Üniversitesi`nin geç kurulması ve sonrasında yaşanan bazı olumsuzluklardan dolayı istenilen yerde olmadığını kaydeden Külcü, geçmişte yapılamayanların yapılması adına Rektör Alkan`a büyük görevler düştüğünü dile getirdi. Belediye olarak yapmaları gerekenler konusunda rektör yardımcısı gibi çalışmaya hazır olduklarını ifade eden Külcü, “Buraya yapılan yatırım Çorum`umuzun ve ülkemizin geleceğine yapılan yatırımdır. Bizler de gerek valilik, gerek Ticaret ve Sanayi Odası, gerekse de Belediye olarak el ele vererek üniversitenin gelişimi için çalışacağız. Biz üniversiteyi sadece öğrencilerin para bıraktığı yer olarak görmüyoruz. Üniversitenin amacı kültürel ve bilimsel gelişmeyi sağlamaktır.

Sanayinin de üniversiteden ciddi beklentileri var. Onlar üretecek, sizler de ar-ge çalışmalarını yapacaksınız”; dedi.

Tüm bunları yaparken bir yere ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Külcü, daha önce kampus konusundaki tartışmalara katılmadıklarını, belediyenin tartışma değil icraat yeri olduğunu söyledi. Kendilerinin de üniversite kampüsü için bazı çalışmalarının olduğunu belirten Külcü, Milletvekili Salim Uslu`nun açıkladığı gibi Askeri Kışla alanını kampus olarak düşündüklerini bildirdi. Külcü, “Kampus alanı şehirle iç içe olsun istiyoruz. Burunçiftlik`ten otogar kavşağına kadar alanda kampüsün olmasını istiyoruz. Bu şehrin geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz”; diye konuştu.

Ziyaretlerinden dolayı Başkan Külcü ve beraberindekilere teşekkür eden Rektör Alkan, kendisine gösterilen ilgi ve güvenin yoğun şekilde olduğunu söyledi.

Hitit Üniversitesi rektörü olarak kısa zamanda önemli işler yaptığını anlatan Alkan, 4 yıllık görevinde 8-10 yılda yapılacak işleri yapacaklarını ifade etti. Kampüsle ilgili teknik bir heyetin ilerleyen günlerde Çorum`a gelip incelemeler yapacağını kaydeden Alkan, “Muzaffer Külcü gibi dünya görüşüne sahip bir belediye başkanının desteğini almak ve onunla çalışmak benim için bir onurdur”; dedi.