25°C az bulutlu

25°C az bulutlu

BAŞKAN KÜLCÜ’DEN REKTÖR ALKAN’A ZİYARET

25 Ocak 2013 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan`ı makamında ziyaret etti.

Başkan Yardımcısı Turhan Candan`ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni Rektörlük binası için hayırlı olsun dileklerini iletti. Başkan Külcü ziyarette yaklaşık 8 kat büyüyerek 450.000 m2`lik bir alana sahip olan Kuzey Kampüsü`nün uygulama imar planı ilave-revizyon değişikliğinin Belediye Meclisi`nde kabul edildiğini hatırlattı.

Başkan Külcü, başta Rektör Prof. Dr. Alkan olmak üzere tüm üniversite mensupları tarafından gerçekleştirilen yoğun çalışmalar sonucunda Hitit Üniversite`sinde önemli gelişmeler kaydedildiğini, üniversitenin daha iyi noktalara gelmesi için her konuda destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi.

Üniversiteye yapılan yatırımın Çorum`un ve ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Külcü, “Bizler el ele vererek Üniversitemizin ve şehrimizin gelişimi için çalışacağız. Sorunları hep birlikte çözeceğiz. Üniversitemizin ve şehrimizin geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz”; dedi.

Hitit Üniversitesi olarak kısa zamanda önemli projelere imza atıklarını, tüm çalışmalarında üniversite ile şehri bütünleştirmeyi hedeflediklerini ve anlamda da önemli mesafeler katedildiğini belirten Prof. Dr. Alkan da, “Üniversitemiz sadece eğitim öğretim faaliyeti yürüterek mezun veren bir eğitim kurumu değil, ilimiz ile iç içe tüm paydaşlarla birliktelik içerisinde çalışan bir kurumdur.”; dedi.

Göreve geldiklerinde bir Rektör Yardımcısı gibi üniversite için çalışacağı sözünü veren Başkan Külcü`nün o zamandan bu yana her zaman desteklerini çok yakından gördüklerini belirten Prof.Dr. Alkan, Kuzey kampüsü`nde imar planı çalışmalarındaki kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı çalışmalar ile özellikle Güney Kampüsü`nün oluşturulmasındaki gayretleri ve destekleri için Külcü ve beraberindekilere teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.