33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

BAŞKAN KÜLCÜ’DEN GECE MESAİSİ

15 Kasım 2012 Perşembe

Belediyemiz tarafından İnönü caddesinde bir şeridin asfalt çalışması tamamlandı. Mesai saati gözetmeksizin çalışma yapan Fen İşleri Müdürlüğü`nün bölgedeki asfalt çalışmalarını tamamlaması ile birlikte cadde sabah saatlerinde tekrar trafiğe açıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, gece saatlerinde İnönü caddesine gelerek, asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

İlk olarak cadde esnafı ile sohbet eden Başkan Külcü, daha sonra çalışmalar hakkında Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Turhan Candan`dan bilgi aldı. Külcü, son olarak işçilerle bir araya gelerek baklava ikram etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her yıl olduğu gibi bu çalışma sezonunda da 100 bin ton asfalt serimi yaparak bir rekor kırdıklarını belirterek, “Ancak bizim derdimiz rekor kırmak değil. Halkımıza hak ettiği zamanında götürmek ve önümüze koyduğumuz projeleri tek tek hayata geçirip Çorum`u marka kent yapmak”; dedi. Geçtiğimiz yıl caddede başlatılan alt ve üst yapı çalışmaları kapsamında yeraltında bulunan içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekeleri yenilenmiş ardından da kaldırımlar yeniden yapılmıştı.

İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Başkan Muzaffer Külcü, Çorum belediyesi olarak çalışma sezonunun sonuna yaklaştıklarını söyledi.

Bu kapsamda şehrin tüm mahallelerinde nerede çalışma yapılması gerekiyorsa yaptıklarını dile getiren Külcü, bu yılda geçmiş dönemlerde olduğu gibi belirledikleri hedeflerin üzerine çıkarak tamamlayacaklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl Gazi ve İnönü caddelerindeki başlatılan asfalt çalışmalarının sonuna gelindiğini belirten Külcü, “Gazi ve İnönü caddelerinde yağmur suyu, içme suyu, kanalizasyon hatlarında büyük bir operasyon yürütmüştük. Bu yılda buna ilave olarak üst yapıda çalışmalarımızı devam ettirdik. Her iki cadde üzerindeki çöp konteynırlarını yeraltına aldık. Anadolu`da ilk kez bunu biz gerçekleştirdik. Bizim çalışmamızı başka belediyeler örnek olarak kendi şehirlerinde uyguladılar. Buda bizim için bir mutluluk vesilesi. Yine orta refüjdeki aydınlatma direkleri modern kent konforuna uygun olacak şekilde kenarlara aldık. Artık peyzajla birlikte asfaltını bitirmiş bulunuyoruz”; dedi.

Bu yıl mahalle aralarının yanı sıra asfalt zemini yoğun olan Akşemsettin ve Fevzi Çakmak caddeleri, Ankara ve Buharaevler girişi gibi bölgelerde çalışma yapıldığına dikkat çeken Külcü, “Zaman zaman zorlandığımız anlar oldu. Ancak personelimizin özverili çalışmaları ile bunların üstesinden geldik. Gece-gündüz demeden mesai mefhumu gözetmeksizin bazen geceleri geç saatlere kadar çalışan personelimize teşekkür ediyorum”; dedi.