21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

BAŞKAN KÜLCÜ, ‘VAATLERİMİZİN ÜZERİNE ÇIKTIK’

13 Şubat 2012 Pazartesi

Yerel Yönetimler toplantısında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 29 Mart seçimleri öncesi Çorumlulara vaatte bulundukları çalışmaların hepsini fazlasıyla yaptıklarını açıkladı. 3 yıldır ilçe ve beldelere ayrım gözetmeden yatırım yaptıklarını ifade eden Külcü, 2012 yılı için ilçe ve belde belediyelerine toplam 2,5 milyon TL’lik bütçe ayırdıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü göreve geldikleri günden bugüne kadar imkanları en iyi şekilde kullanarak ayrım yapmadan Çorum`un bütününe hizmet götürmeye çalıştıklarını söyledi.

Belediyelerin ülkeye nasıl hizmet edebileceğini 1994 yılında İstanbul`da tüm ülkeye öğreten bir gelenekten geldiklerini vurgulayarak bu hizmetlerin farklı partiler tarafından da örnek alındığını kaydeden Külcü, bu model ile ülkenin her yerinde hizmet kervanı yürütüldüğünü ifade etti.

Siyaset limanının ahlak olduğunu belirterek, bugüne kadar ne aldatan, ne de aldanan taraf olduklarını vurgulayan Külcü, 29 Mart seçimleri öncesi Çorumlulara vaatte bulundukları çalışmaların hepsini fazlasıyla gerçekleştirdiklerini ve yaptıkları çalışmalarla her alanda rekor kırdıklarını açıkladı.

Göreve başladığında Çorum Belediyesi’nde 537 işçinin çalıştığını anlatan Külcü, “Bir kısım personelimi emekli ederken, bir kısım işçimizle de torba yasa kapsamında yollarımızı ayırdık. Bunu doğru yönetim anlayışı için yaptık. Bu sayede 12 milyon TL ilave yatırım bütçesine ulaştık”; dedi.

3 yıldır üzerinde hassasiyetle durdukları başka bir konunun ilçe ve beldelerde yaptıkları yatırımlar olduğunu ve bu yatırımlarda hiçbir parti ayrımı gözetmediklerini ifade eden Başkan Külcü, ortak projelerle ilçe ve beldeleri de ayağa kaldırdıklarını dile getirdi.

İmkanları iyi kullanarak hedeflerinin, vaatlerinin kat kat üstünde işler yaptıklarını iddia eden Külcü, “Bizden önce 10 yılda yapılan altyapı kadar, 3 yılda yaptık. 190 kilometre altyapı yaptık. Kırılması zor bir rekora imza attık. Hal ile ilgili 69 dönümlük gayrimenkulü hazineden aldık. Aynı şekilde kentpark olarak planladığımız tarım müdürlüğü alanı, en büyük parkın 3,5 kat büyüklüğünde 157 dönümlük bir alanın devrini bu ay tamamladık. Seçim dönemine yetiştireceğiz.” diye konuştu.

İlçe ve belde belediyeleri için 2012 bütçesine 2.5 milyon TL ödenek ayırdıklarını ve bunun ülkede örnek bir çalışma olduğunu dile getiren Külcü, önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladıkları bazı çalışmaları da anlatarak kaynakları en iyi şekilde kullanmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Kendisinden önceki 10 yıllık dönemde yapılan yatırımdan daha fazla yatırım yaparak kırılması zor bir rekora imza attıklarını ifade eden Belediye Başkanı Külcü, halin ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını, Kent Park`ın 157 dönüm arsasını aldıklarını, bakacak kimsesi olmayan yaşlılara evde bakım hizmeti, evlerinin temizliği gibi bazı hizmetleri verecekleri bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Kentsel Dönüşüm Projesi adı altında iki yıldır sürdürülen çalışmalarda belli bir noktaya gelindiğini vurgulayarak Devane bölgesine yapılacak 440 konutun ihalesinin 2 gün önce belli olduğunu ve ihalenin 28 Mart tarihinde gerçekleştirileceğini anlatan Külcü, ayrıca devamında 240 konutun daha ihalesinin yıl sonuna kadar yapılarak toplam 680 konutluk ihalenin yapılmış olacağını sözlerine ekledi.