30°C parçalı az bulutlu

30°C parçalı az bulutlu

BAŞKAN KÜLCÜ, ‘ÇIKIŞ YOLU’ PROGRAMINA KONUK OLDU

12 Aralık 2012 Çarşamba

Sami Altıntaş tarafından hazırlanan ve Anitta Otel`de gerçekleştirilen canlı yayına konuk olarak Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz katılmıştır.

10 Aralık 2012 tarihinde 13.00-14.00 saatleri arasında Bloomberg HT televizyonunda gerçekleştirilen canlı yayında ilimizin ekonomik, sosyal ve ticari hayatı ele alınmıştır.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü programda, son on yılda sadece Çorum`a değil Türkiye`ye bakmak gerekir. Türkiye çok büyük bir değişim yaşıyor. Türkiye bu değişimi yakalamakta biraz geç kaldı. 1980 yılından sonrası rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal`la birlikte başladı. Türkiye`de güzel bir değişimi yaşıyoruz. Türkiye gelişirken, değişirken, ekonomisinde büyürken ve her alan da sosyal yaşamında hukukunda, demokrasisinde, insan haklarında gelişirken Çorum`da bundan payına düşeni alıyor. Türkiye`de olup biterken elbette Çorum`da kendiliğinden olmuyor. Çorum`unda kendine özgü yerel dinamitleri var. Siyaset kurumu bunun bir parçası, ekonomi dünyası bunun bir parçası sivil toplum örgütleri yine bunun bir parçası ve biz el ele vererek Çorum`da da büyük bir değişimi yaşıyoruz. Biz bir birimizin gözüne bakarak aynı duyguyu paylaşa bilen insanlar topluluğuyuz. Mevlana`nın bir sözü vardır “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır”; der ve bizde Çorum`da aynı duyguyu meydana getirdik. Bizlerde el ele vererek önümüzdeki 2023 vizyonumuz olsun, hatta bunun bir sonraki aşaması 2071 vizyonu olsun Türkiye`nin. Bu vizyon da Çorum ne yapacak, Türkiye ne yapacak bir biriyle bir entegrasyon içinde bu değişimi bu gelişimi nasıl yaşayacağız bunun hazırlıkları bunun çalışmaları içerisindeyiz.

Bizim geride bıraktığımız on yıllık zaman içerisinde toplu konut çalışmalarından tutun, duble yollara kadar yapmış olduğumuz önemli hizmetlerimiz var. Bunlar genel idarenin yapmış olduğu hizmetler. Bizim göreve talip olduğumuzda sloganımız “Değişimin Gücü”; idi. Geride bıraktığımız zaman dilimi içerisinde de, bunu tılsımlı bir şekilde hayata geçire bildiğimizi görüyorum. Hemşehrilerime de teşekkür etmek isterim. Çünkü bizim yaptığımız işin içerisinde, imar vardır, düzenlemeler vardır, insanları yerinden çıkartırsınız kentsel yenileme anlamında mutlaka itirazlar olur. Bu tür çalışmalarda çok büyük oranda hemşehrilerimiz bize omuz verdiler destek verdiler.