29°C az bulutlu

29°C az bulutlu

BAŞKAN KÜLCÜ, ‘AİLELERİMİZE REHBER OLUYORUZ’

22 Ocak 2013 Salı

Belediyemizin sosyal projeleri birçok kesim tarafından olduğu gibi yaygın basın tarafından da ilgi görüyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kanal A`nın sevilen eğitim programı Eğitim Editöründe Bonus Hoca Süleyman Beledioğlu`na konuk oldu. Programa telefonla bağlanan Başkan Külcü, Çorum Belediyesi`nin eğitim faaliyetleri ve sosyal projeleri hakkında bilgi verdi.

Başkan Külcü, 2009 yılında göreve geldiklerinde sosyal belediyecilik konusunda daha arzulu olacakların, diğer alt yapı hizmetleriyle birlikte bu çalışmalara da önem vereceklerini her fırsatta söylediklerini ifade ederek “Verdiğimiz sözü yerine getirmek bizlere nasip oldu. Aile Eğitim Merkezi`miz bünyesinde çalışmalarımızı düzenli olarak yürütüyoruz.”;dedi.

Çorum Belediyesi olarak proje yaparken Çorum`daki okullarla birlikte yaptıklarını dile getiren Başkan Külcü, “Annelerimizi bilgilendirirken, aynı zamanda okul velilerimize de program yapıyoruz. Anne Eğitim Projesi kapsamında, bir genç kızın evlenme zamanından anne olduktan sonra ve çocuğun büyümesine kadar zamanda önüne çıkabilecek engellere karşı çözüm önerileri neler olabilir profesyonel hocalarımızdan bu destekleri alarak annelerimize eğitimler veriyoruz. Daha önce bu sorunları yaşamış ve tecrübe etmiş büyüklerimizden de yardımlar alarak bir bilinçlendirme programı yürütüyoruz. Eğitimler sonucunda değişimi, dönüşümü, bilgilenmeyi ve bilinçlenmeyi fark ediyoruz”; dedi.

Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “NFK Gençlik Merkezimiz bizim sosyal belediyecilik çalışmalarımızın tacı haline gelmiştir. Gençliğimize yapılan yatırımın ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunun farkındayız. Biz ailelerimize evlatlarımızı yaşayacakları çağın ihtiyaçlarına ve yönetecekleri Türkiye`nin ihtiyaçlarına göre hazırlıyoruz.”;dedi.

NFK Gençlik Merkezi`ni çevre il belediyelerinden ziyaret ederek kendi illerine uygulamak için çalışmalar yapıldığını da ifade eden Başkan Külcü, “Burada eğitim veren arkadaşlarımız eğitime destek anlamında profesyonel çalışmalar yapan arkadaşlarımızdır. Merkezimize gelen öğrencilerimizi kendi evladımız gibi görüyoruz. Gençlerimizin her alanı ile hocalarımız ilgileniyorlar. Öğretmenlerimiz, öğrencilerin sadece notlarını takip etmekten ziyarete evlerine de düzenli olarak giderek ziyaretlerde bulunuyorlar. Okul dönemi süresince merkezimizi 4 bin öğrenci değişik faaliyetler için etti. Yılsonuna kadar 12 bin gencimizin ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz”; dedi.