23°C az bulutlu

23°C az bulutlu

BAŞBAKANIMIZIN SOSYAL POLİTİKALARI BİZLERE YÖN VERİYOR

7 Şubat 2013 Perşembe

Belediyemiz, engelliler, yaşlılar ve diğer dezavantajlı kesimler için Avrupa Birliği ve OKA Projesi hazırlıyor.

Proje kapsamında Almanya`da engelli ve diğer dezavantajlı gruplar üzerinde çalışmaları ile tanınan Lebenshilfe (Hayata Yardım) adlı vakfın temsilcilerini kabul eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`da tüm sivil toplum örgütleriyle ortak proje üretmek için gayret ettiklerini söyledi.

Vakıf Genel Müdürü Rainer Schmidt ve Türk kökenli iş adamları Gül Keskinler ve Şahin Öcalan ile birlikte OKA İl Koordinatörü Özgür Yalçın, Spastik ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Neslihan Hüsüllüoğluları ve dernek yöneticileri ile Altınokta Körler Derneği Başkanı Muharrem Özer, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaretinde engelli vatandaşlar için yapılabilecek ortak projeler üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Almanya`da engellilere yönelik yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren bir şirketin kurucusu olan Türk kökenli iş kadını Gül Keskinler, engelliler ve yaşlılar konusunda Çorum Belediyesi ile birlikte ortak çalışma yapmak üzere fikir alışverişinde bulunacaklarını belirtti. Almanya`da engelli ve yaşlılara yönelik çalışmalar yaptıklarının altını çizen Gül Keskinler, “Almanya`da da yerel yönetimlerle birlikte engelli ve yaşlı insanların yaşam standardını yükseltecek projeler hazırlayıp uygulamaya koyuyoruz.”;dedi.

Kendisinin Alman Futbol Federasyonu üyesi olduğunu da hatırlatan Keskinler, engellilere futbolu araç olarak kullanıp ekip çalışmasının önemini, ekip çalışmasıyla birlikte daha büyük başarıların elde edilebileceğini anlattıklarını söyledi. Günümüzde gençlerin sosyal ve fiziksel gelişimlerini tam olarak tamamlayamadıklarını bu yüzden Almanya`da Belediyeler ve Alman Futbol Federasyonu ile birlikte tüm okullarda mini futbol sahaları oluşturduklarını da kaydeden Gül Keskinler, “Almanya`da Belediyelerle engelliler, yaşlılar ve diğer dezavantajlı kesimler konusunda yaptığımız çalışmalarla birçok işyeri ve atölye açtık. Bu atölyelerde 1200 engelli iş sahibi oldu. Çalışan engelliler arasında her türden engel grubunda insan yer alıyor. Oradaki engelli insanlar geçimlerini kendileri sağlayabiliyorlar. Çok önemli işlerin ihalelerini alarak engelli atölyelerinde bu işler yapılmaktadır. Örneğin, Ford Fiesta`nın gaz, fren pedalı ihalesini, büyük şirketlerin ambalaj işi ihalelerini ve Köln Belediyesi`nin tüm fotokopi çekim işlerini engelliler yapmaktadır. İnşallah, bu çalışmaları Çorum`da da uygulamak istiyoruz”; dedi.

Engelli projesi hayata geçirmek istiyoruz

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) İl Koordinatörü Özgür Yalçın, ajans olarak yerel potansiyeli harekete geçirmek için yerel yönetimlerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte projeler hazırladıklarını söyledi. OKA olarak Çorum Belediyesi`nin de içerisinde olduğu bir engelli projesini hayata geçirmek istediklerini belirten Yalçın, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün AB ve OKA Projeleri konusundaki desteklerinin takdirle karşılandığını vurguladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Alman heyeti ve Spastik ve Zihinsel Engelliler Derneği yöneticilerinin ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sosyal politikalara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın çok önem verdiğini ve kendilerine yol gösterdiğini ifade etti.

Çorum`daki tüm sivil toplum örgütleriyle ortak projeler üretmek için gayret ettiklerinin altını çizen Başkan Külcü, “Bizler için yaşlılar, çocuklar ne kadar önemliyse engelli vatandaşlarımız da o kadar önemli. Engelli vatandaşlarımız, bizler için pozitif ayrımcılık yapılması gereken dezavantajlı gruplar. İnşallah Almanya`dan gelen ekiple, Belediyemiz çalışanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri Çorum için faydalı çalışmalar gerçekleştirecektir”; dedi.

Ziyarette Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Alper Zahir ile birlikte Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cengiz Özkader de hazır bulundu.