Balkan ilahileri mest etti

18 Nisan 2013 Perşembe

Belediyemiz tarafından düzenlenen `Balkan İlahileri Konseri` önceki akşam Devlet Tiyatro Salonu`nda gerçekleşti.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen konserde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi hemşehrimiz Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli ve Makedonya İslam Birliği Kültür Dairesi Başkanı Dr. Abas Jahja sahne aldı.

Makedonya Diyanet İşleri Başkanı Süleyman Recebi ve Genel Sekreter Afrim Tarihi`nin de izlediği konsere Vali Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Müftü Mehmet Aşık, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Belediye Kültür Müdürü Mustafa Ercan, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ubeydullah Sezikli ve Dr. Abas Jahja`nın birlikte seslendirdiği Makedonca ve Türkçe ilahiler dinleyenleri mest etti.

Hicaz Kanun Taksimi, Şehitski Rastanak, Uşşak Keman Taksimi, Nihavend Ud Taksimi, Bismillahi, Uşşak Kemençe, Ver Gönlünü Mevlaya adlı eserleri seslendiren ikili, dinleyenlerden büyük alkış aldı.

Konserin sonunda Sezikli ve Jahja`ya Belediye Başkanı Muzaffer Külcü tarafından çiçek ve plaket verildi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser sonrası katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Makedonya Diyanet İşleri Başkanı Süleyman Recebi, Türkiye ile ülkesi arasındaki tarihi ve kültürel bağlardan bahsetti.

Türkiye`nin Balkan ülkelerine yönelik sürdürdüğü ilişkilerden övgüyle söz eden Süleyman Recebi, Türk hükûmetinin Makedonya`da gerçekleştirdiği çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Yüzyıllarca aynı sancağın altında yaşadık”; diyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise Makedonya ile Türkiye arasındaki işbirliğinin son yıllarda büyük bir ivme kazandığına işaret etti.

Makedonya Diyanet İşleri Başkanı Recebi`yi Çorum`da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Külcü, “Balkanlar bizim için özel bir coğrafya. Aynı dili konuşmuyorsak da aynı duyguyu paylaşıyoruz. Bu duygu bütünlüğü içinde farklı coğrafyaların bir milleti gibiyiz”; dedi.