21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

BAKANLAR ÇORUM STANDINDA

9 Aralık 2011 Cuma

Turizm sektörünün İzmir’deki görkemli buluşması başladı. 8-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan Travel Turkey İzmir 2011 – Turizm Fuar ve Konferansı düzenlenen törenle kapılarını açtı.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleşen Travel Turkey İzmir 2011 – Turizm Fuar ve Konferansı, yurt içi ve yurt dışından turizm temsilcilerini İzmir’de buluşturdu. Turizm sektörünün İzmir buluşması Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, AB Bakanı Egemen Bağış’ın katılımıyla görkemli bir açılış töreniyle turizmcileri buluşturdu.

Törene Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, AB Bakanı Egemen Bağış, Mustafa Cahit Kıraç, Çorum Valisi Nurullah Çakır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Turizm ve Kültür Müdürü Ali Özüdoğru, Çorum Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Müze Müdürü Önder İpek ile çok sayıda davetli katıldı.

Yapılan açış konuşmalarının ardından Çorum Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenlerince hazırlanan Hitit kıyafetlerinin defilesi gerçekleştirildi. Defilenin ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi.

İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleşen Travel Turkey İzmir 2011 – Turizm Fuar ve Konferansı`nın açılışında sergilenen Çorum Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenlerince hazırlanan Hitit kıyafetleri defilesi izleyenlerden tam not aldı.

Fuara Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay tarafından fuarda sergilenmesini istediği Çorum Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenlerince hazırlanan Hitit kıyafetleri defilesi profesyonel mankenler tarafından müzik eşliğinde yapılan şov sergilendi. Defilenin ardından Çorum standına gelen mankenlerle fotoğraf çektirmek isteyen ziyaretçiler adeta birbirleri ile yarıştılar.

Travel Turkey İzmir 2011 – Turizm Fuar ve Konferansı`nda hazırlanan Çorum standı tarsımı ve görüntüsüyle fuarın gözdesi haline gelirken, fuarın açılışının ardından Çorum standına gelen Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, AB Bakanı Egemen Bağış, Çorum standında bir süre gezdi. Çorum leblebisi ikram edilen Bakanlar, Çorum’dan övgüyle söz ettikten sonra Çorum standının sfenksli girişinde toplu fotoğraf çektirdiler.

Bakanların beğenisini kazanan Çorum standına gelen misafirler, Vali Nurullah Çakır ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül tarafından karşılanarak ağırlandılar. Çorum’u en iyi şekilde tanıtmak için en üst düzeyde İzmir’e çıkarma yapan Çorum heyeti, tanıtım için tüm imkanları seferber etti.