33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

BAKAN YILMAZ’DAN BAŞKAN KÜLCÜ’YE ZİYARET

8 Kasım 2012 Perşembe

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret etti.

TBMM İdari Amiri ve AK Parti Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Milletvekili Murat Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürlerinin katıldığı ziyarette konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çorum`a hizmet etmenin Çorumluya hizmet etmenin bir insan için verilebilecek en büyük rütbe olduğunu belirterek Başkan Külcü`nün Çorum`a yaptığı hizmetleri nedeniyle eserleriyle anılacağını vurguladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptığı konuşmada Bakan Yılmaz`a Çorum Belediyesi`ni ve Çorum`u ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti.

Çorumlu sanayicilerin, Bakan Yılmaz`ın Çorum`a gelmesinden aldıkları heyecan ve motivasyonla yeni açılımları yaşayacaklarına inandığını dile getiren Başkan Külcü, “Seçim döneminde verdiğimiz sözlerden arasta haricindeki tüm projelerimizde mesafe aldık.

Projelerimizden tamamlanmış olanı var, inşaat aşamasında olan ve ihalesi yapılacak olanlar var. Belediyemizin mali durumunda çok şanslı bir dönemi yaşıyoruz. Geçmiş dönem borçlarımızı bitirdik. Türkiye`de geçmiş dönem borcu olmayan üç, dört belediyeden birisiyiz.

Kişi başına yatırım yapılan Belediyeler bakımından Türkiye`nin ilk on belediyesinden birisiyiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi`nin kişi başına döktüğü asfalttan daha fazla asfalt serimi gerçekleştiriliyoruz.

2013 yılı bütçemizi 233 Milyon TL olarak meclisimizde kabul ettik. Bütçelerimiz her sene %70-71 oranında gerçekleşiyor.”; dedi.