Bakan Ağbal,''Çorum Belediyesi ile gurur duyuyorum''

21 Eylül 2016 Çarşamba

Çorum Belediyesi’ni ziyaret eden Maliye Bakanı hemşehrimiz Naci Ağbal, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’den övgüyle söz etti. Başkan Külcü’nün yatırımlarla ilgili yaptığı sunumu izledikten sonra, Belediye’nin çalışmalarından çok memnun olduğunu ve her türlü desteği vermeye de devam edeceğini söyledi.

Yatılı Kız ve Erkek Kur’an Kursları, Küçük Sanayi Sitesi’ne yapılan 440 işyeri ve diğer çalışmalarla ilgili tahsis işlemleri için destek isteyen Başkan Külcü, Bakan’dan tam destek sözü aldı.

Tahsis işlemleri tamamlanmadan da çalışmaları devam ettiğine vurgu yapan Bakan Ağbal, “Ne zaman Çorum’a gelsem, yeri projeleri art arda dizilmiş olarak görüyorum ve bu da bana Çorum bir evladı olarak gurur veriyor. Ayrıca hemşehrilerim adına da gurur duyuyorum. Başkan doğrusunu yapıyor, hayır işlerde acele etmek lazım. Biz de üzerimize düşeni yerine getireceğiz.” diyerek, bürokratlarına talimat verdi.

Geçmişte Çorum’un işleriyle ilgili tasarruflarının bulunduğunu hatırlanan Bakan Ağbal, “Geçmişteki tasarruflarımızın yatırım olarak hayata geçtiğini görüyorum. Çorum Belediyesi Çorum’un siluetini değiştirip, modern bir şehir haline getirdi. Bu başarılı çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye teşekkür ediyorum.” dedi.

Çorum havaalanı ve hızlı treni hakediyor

Maliye Bakanı hemşehrimiz Naci Ağbal, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaretinde havaalanı ve tren konusuna değindi. Kendisinin de Çorum’un bir evladı olduğunu ifade eden Bakan Ağbal, “Çorum havaalanı ve hızlı treni hakediyor.” dedi.

Çorum’un gelişimi ile her zaman gurur duyduğunu kaydeden Naci Ağbal’ın, belediye ziyaretinde Vali Necmettin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, belediye başkan yardımcıları ve bürokratlar katıldı

Belediye girişindeki led ekranlara Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın bir önceki ziyarette kendisine hediye ettiği maket uçağın fotoğrafını yansıtan Başkan Muzaffer Külcü, gazete manşetlerini Bakan Ağbal’a ileterek, havaalanı meselesini bir kez daha gündeme getirdi.

Bakan Ağbal, Çorum kamuoyunun merakla beklediği havaalanı konusunda, net tarih vermezken konunun takibinde olacağına işaret ettiği konuşmasında şunları söyledi, “Merak etmeyin bu konular günlü konular değildir. Bu konuları takip ederiz, vakti zamanı gelince gelir açıklama yaparız. Çalışmaları bitirdik, sonuç şudur deriz. Bunun için benden bir vade almayın. Genelde maliye bakanları ne vade verir, ne söz verir.”