Bahşişleri, sahte davulcular topluyor

18 Temmuz 2014 Cuma

Çorum`da Ramazan davulcuları, sahte davulculardan oldukça dertli. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte sahura kalkacak vatandaşları davulla uyandıran davulcular, bugünlerde bahşiş toplayan sahte davulculardan oldukça dertli. Davul çaldıkları bölgede bahşiş toplamaya giden davulcular, sahte davulcu şoku yaşıyor. Zira, bahşiş için mahalle sakinlerinin kapısını çalan davulculara, mahalle sakinleri bahşiş verdiklerini, ikinci kez bahşiş vermeyeceklerini söylüyor.

Sahte davulcuların artması ve bu konuda kendilerine çok sayıda şikayetin gelmesi üzerine bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, korsan davulculuk yapan ve yardım toplayanlara vatandaşların fırsat vermemesi istedi. Bu konuda Çorum Belediyesi olarak çalışma yaptıkları, görevlendirdikleri davulculara kimlik kartı verdiklerini, bu kimlik ve yaka kartları ile davulcuların bahşişlerini toplayabileceklerini dile getiren Candan, “Getirdiğimiz düzenleme ile Çorum`da davulculara ahenk geldi. Sadece, Belediyemizin belirlediği ritimleri çalıyorlar. Ramazan davulcuları Belediyemizden herhangi bir ücret almıyor. Hemşehrilerimizin verdiği bahşişlerle bu işi yapıyorlar. Ancak son günlerde ortaya çıkan sahte davulcular, bu arkadaşların emeklerini çalışıyor. Hem vatandaşlarımızı hem de davulcuları zor durumda bırakıyorlar. Hemşehrilerimiz bahşiş vermek istedikleri davulcunun kimliğini muhakkak sormalılar. Kimlik gösteremeyen davulculara bahşiş vermesinler.”; dedi.

Gerçek davulculardan sahte davulculara suç duyurusu

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, davulcuların kendileri adına bahşiş toplayan sahte davulculardan şikayetçi olarak suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Davulcuların kendilerine gelerek bu durumu bildirdiğini, binaların güvenlik kameralarından bu sahte davulcuları tespit ettiklerini ve suç duyurusunda bulunduklarını kendilerine ilettiklerini dile getiren Turhan Candan, bu tür hadiselere tevessül edenlerin cezasız kalmaması gerektiğine inandığını sözlerine ekledi.