21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

BAHATTİN AKYÖN’DEN BAŞKAN KÜLCÜ’YE ZİYARET

17 Şubat 2012 Cuma

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Yayın Daire Başkanı Bahattin Akyön Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti. Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Çorum`da ‘Yerel ve Bölgesel Medya Eğitim’ semineri düzenliyor.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Yayın Daire Başkanı Bahattin Akyön, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret ederek 26-27 Nisan 2012 tarihlerinde Çorum`da yapılacak olan Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması hakkında bilgiler verdi. Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen`in de katıldığı ziyarette konuşan Bahattin Akyön, Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması`nın Çorum`da yapılmasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu`nun büyük destekleri olduğunu vurguladı.

9 ilden yaklaşık 250 basın mensubunun katılımını beklediklerini ifade eden Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Yayın Daire Başkanı Bahattin Akyön, böylesine büyük bir programı ilk kez Çorum`da yapacaklarının altını çizdi. Akyön, “Çorum`un tanıtımına katkı sağlamak arzusundayız. Ülkemizde yerleşik yabancı medya mensupları var. Yaklaşık 15 tane yabancı kökenli basın mensubunu getirmek için çalışıyoruz. Çünkü bunlar Çorum`a geldiklerinde hepsi birer gazeteci radyocu olduğu için Çorum`un dışarıda tanıtımına katkı sağlayacaklarına inanıyoruz.”; dedi.

Seminer için misafirlerin Çorum`a 25 Nisan da geleceklerini ve 27 Nisan`da da ayrılacaklarını dile getiren Bahattin Akyön, şu ana kadar 342 basın mensubunun Çorum`da yapılacak olan Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması`na katılmak için müracaat yaptığını vurguladı. Akyön, “Bu program Çorum`un yurt içinde ve yurt dışında tanıtımlarının yapılması açısından önemli. Çorum`un Türkiye ve dünyada tanıtımı sağlanacak. TRT iki gün boyunca canlı yayın yapacak.”; diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çorum`un kongre merkezi olma yolunda son yıllarda önemli aşamalar kaydettiğini belirten Külcü, gerçekleştirilecek olan bu programa destek veren başta Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ve TBMM İdare Amiri ve AK Parti Milletvekili Salim Uslu ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Değişen, gelişen Çorum için çalışmalarınız bizleri son derece memnun etti. Bölgesinin en önemli kenti Çorum`un böyle bir farklılığı yaşaması sizler sayesinde oldu. Bu bizim için bir mutluluk vesilesidir. Şehrimize gelecek misafirlerimizin başımızın üzerinde yeri vardır. Misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayacağız. Çorum`dan ayrıldıklarında akıllarında çok güzel bir Çorum algısı olacak.”; dedi.