BAHAR TEMİZLİĞİ HIZLA DEVAM EDİYOR

27 Mart 2012 Salı

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte bahar temizliğine başladı. Kış aylarında, kar yağışı sonrası tuzlama çalışmaları nedeniyle yollarda meydana gelen kum ve çakıl artıkları ile etrafta biriken çöpleri temizleyen ekipler, şehri baştan sona ele alıyor.

Aynı zamanda dere yataklarını da temizleyen ekipler dere yatağındaki otları temizleyip, yolları tazyikli su ile yıkıyor.
Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, kış aylarında buz ve kar çalışmaları esnasında cadde ve sokaklarda oluşan kirliliklerin temizlenmesi için çalışma başlattıklarını söyledi. Candan, sadece cadde ve sokakların yıkanması ile çalışmaları sınırlandırmadıklarını vurgulayarak “Yaz aylarında derelerde oluşan kötü kokuların verdiği rahatsızlıklar nedeniyle derelerde de temizlik çalışmalarına başladık. Çorum Belediyesi olarak çok yönlü bir çalışma başlattık. Ekiplerimizin bir kısmı dere ve kanal temizliğinde bir kısmı da rutin işlerini yapmakta. Yol yıkama ekibi de şehrimizin cadde ve sokaklarında çalışmalarını sürdürmektir.” dedi.

Yıkama çalışmalarının yaz boyunca devam edeceğine vurgu yapan Candan, “Amacımız hemşehrilerimizin daha temiz, daha huzurlu bir şehirde yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı olmaktır.”;diye konuştu. Başkan Yardımcısı Turhan Candan, temizlik çalışması yapılan bölgelerde gelişigüzel araç parkı yapan vatandaşlardan çalışmaların daha hızlı yürüyebilmesi adına araç park yerlerini daha dikkatli seçmelerini, vatandaşların bu konuda Belediye ekiplerine yardımcı olmalarını istedi.

Belediyemiz, yaz aylarında sıkça görülen sivrisinek ve haşereyle mücadele ve ilaçlama çalışmalarını başlattı.
Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, sinek, sivrisinek ve haşerelerin yanı sıra larvalara karşı şehir çöplüğü, arıtma tesisi, dere yatakları ilaçlanıyor.

Şehir merkezinde, cadde ve sokaklardaki ağaçlar ile parklarda bulunan ağaçları da ilaçlayan ekipler, ilaçlama yaparken çevre ve halk sağlığına büyük önem veriyor.