BAHAR CADDESİ’NDE YAĞMURSUYU ŞEBEKE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

13 Haziran 2012 Çarşamba

Belediyemiz, yoğun yağışlarda Bahçelievler Mahallesi`nden gelen yağmursularını Melikgazi deresine akıtacak.

Belediyemiz Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, yağmursuyu şebeke hattını tamamladığı Bahçelievler 7. Sokak`a ilave olarak Bahar Caddesi ve civarındaki sokaklarda yağmursuyu şebekesi çalışmalarını da tamamladı. Bahar Caddesi`nde yapılan yağmursuyu şebeke çalışmasıyla birlikte toplanan yağmursuları Melikgazi Deresi`ne akacak. Böylelikle Bahabey Caddesi`ne gelene yağmursuları da engellenmiş olacak.

Belediye Başkanı Yardımcısı Alper Zahir, bu zamana kadar yaptıkları yağmursuyu çalışmalarıyla çok büyük oranda yağmursuyu baskınlarının önlendiğini Bahçelievler Mahallesi`nde yaptıkları yağmursuyu şebeke çalışmaları ile de Bahabey`de kısmen yaşanan sel baskınların da önüne geçileceğini söyledi.

Alper Zahir, yoğun su sirkülasyonu nedeniyle önceden hatların yağmursularını taşıyamaması nedeniyle bu suların şehir merkezine kadar geldiğini, yaptıkları bu son çalışmayla birlikte Bahabey`deki yağmursularının Melikgazi deresine akacağını vurguladı.