Bahadıroğlu: M. Akif vatan sevgisinin özüdür

13 Mart 2014 Perşembe

Çorum Belediyesi tarafından İstiklal Marşı`nın kabulünün 93. Yılı nedeniyle düzenlenen programa konuşmacı olarak araştırmacı-yazar Yavuz Bahadıroğlu katıldı.

Devlet Tiyatro Salonu`nda düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Yavuz Bahadıroğlu, Mehmet Akif Ersoy`un himmetini millete adamış mükemmel ve örnek bir insan olduğunu söyledi. Akif`in, sadece milli bir şair değil, evrensel bir şairdir olduğunun altını çizen Bahadıroğlu, “Servetimiz insanımızdır. Mehmet Akif’i örnek almalıyız. Mehmet Akif vatan sevgisinin özüdür. Hayat elimizden geleni yapabilmektir. Akif gibi hayatımız boyunca haklının yanında durmalıyız.”; dedi.

Şehit kanlarıyla yıkanmış bu topraklarda hala Mehmet Akif gibi insanların olduğunu ifade eden Yavuz Bahadıroğlu, “Hayat, Mehmet Akif`in başardığı gibi elimizden geleni yapmaktır. Seyit Onbaşı`nın yapabildiğini yapmaktır. Bütün ateşleri söndüremeyebilirsiniz ama su taşıyabilirsiniz. Haklının yanında duracaksınız. Elinizden gelenin en iyisini yapacaksınız. İşte o zaman insanlaşırsınız. Mehmet Akif gibi bir vatan evladını iyi tanıyın”; diye konuştu.

Program sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Yavuz Bahadıroğlu`na çiçek takdim etti.