BAHABEY’İN İÇKİLİ MEKAN SORUNU MECLİS’E TAŞINACAK

4 Haziran 2012 Pazartesi

Bahçelievler Mahallesi Bahabey Caddesi`ndeki içkili mekanların yerleşim alanı dışına taşınması konusunda çalışma başlatıldı.

CHP`li Belediye Meclis Üyeleri`nin teklifi üzerine Başkan Yardımcısı Turhan Candan`ın makam odasında konuyla ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Candan`ın yanı sıra CHP Belediye Meclisi Grup Başkanı Sadık Örgel, CHP`li meclis üyeleri Dinçer Solmaz ve Sefa Köse ise AK Parti Belediye Meclis üyesi Necmettin Durmuşbaş da katıldı.

CHP Belediye Meclisi Grup Başkanı Sadık Örgel, Bahabey Caddesi sakinlerinin yaşadığı sıkıntının çözümü için bir araya geldiklerini belirterek “Çorum`un en güzel caddelerinden biri olan Bahabey`de halk huzurlu değil. Özellikle akşam saatlerinden itibaren, alkollü şahıslardan kaynaklanan asayiş olaylarından bölge sakinleri muzdarip oluyor.”; dedi. Bahabey`de yaşanan sorunu Belediye Meclisi`ne taşımayı planladıklarını anlatan Örgel, “Halkın rahatsızlığı bizim rahatsızlığımız. Problemimiz içki ya da içkili mekanlarla değil, alkollü şahısların çevreye verdiği rahatsızlıkla ilgili. O nedenle işletmecileri de mağdur etmeden soruna köklü bir çözüm bulmayı arzu ediyoruz”; dedi.

Belediye Meclisi`nde alınacak bir kararla içkili mekanların şehir dışında işaretlenecek uygun bir yere taşınabileceğini dile getiren Örgel, “CHP Grubu olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız”; diye konuştu.

Candan: `Sorunu El Birliği ile Çözeceğiz”;

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, içkili mekanlarla ilgili sorunun Belediye Meclisi`nde alınacak kararla çözüleceğine inandığını söyledi.

Bahabey Caddesi`nde bulunan içkili mekanlarla ilgili olarak vatandaştan gelen çok sayıda şikayet dilekçesi bulunduğunu hatırlatan Turhan Candan, teklifi olumlu karşıladıklarını açıkladı.

Candan, yasal çerçeve içerisinde neler yapılabileceğini görüşeceklerini ve duyarlılıklarından ötürü Belediye Meclis üyelerinin hassasiyetini paylaştığını belirterek “Danıştay`ın içkili mekanların meskun mahal dışına taşınması konusundaki yasal düzenlemeyi alkol kullananlara karşı tecrit şeklinde yorumlayarak iptal etmesi bu husustaki çalışmaların önünü tıkıyor.

Ayrıca içkili mekanlara daha önceden verilen ruhsatlar da hukuki açıdan işletme sahipleri adına hak oluşturuyor. Başlayan bu süreçte amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Yani mağduriyet oluşturmadan bir çözüm ortaya koymak. Herkesin kabul edebileceği makul bir teklifle, bu sorunun Belediye Meclisi`nde alınacak kararla çözüleceğine inanıyorum.”; dedi.