20°C parçalı az bulutlu

"Aynı geminin yolcularıyız"

14 Kasım 2015 Cumartesi

Aynı geminin yolcularıyız

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Yunus Emre Enstitüsü tarafından başlatılan ve Çorum Belediyesi’nin destek verdiği “Tercihim Türkçe” projesinin tanıtımı amacıyla Saraybosna Büyükelçiliği’nde düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Büyükelçi Cihat Enginay tarafından düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün yanı sıra Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Ateş, Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman, Bosna Hersek Federasyon Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Dilberoviç, 7 kantonun eğitim bakanları da katıldı.

Başkan Külcü, toplantıda yaptığı konuşmada Çorum’un medeniyet tarihi hakkına bilgiler verdi. Çorum’un kadim bir medeniyete ev sahipliği yapan, binlerce yıllık bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren Başkan Külcü, Türkiye’nin dünyanın dört bir tarafından yaşayan ve ihtiyaç sahibi kim varsa elini uzattığını söyledi. “Bizler aynı geminin yolcularıyız” diyen başkan Külcü, “Dünyanın her neresinde yaşanırsa yaşansın doğal afetlerde ilk giden ülkelerden birisi Türkiye oluyor. Coğrafya, din, dil hiç farketmiyor. Bu Yeni Türkiye’nin de bir vizyonudur.” dedi.

Külcü, Boşnak bakanları Çorum’a davet etti

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, büyükelçilikte düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada Bosna Hersek’te yer alan kanton eğitim bakanlarını Çorum’a davet etti. Türkiye ve Bosna Hersek’in birbirine gönül bağı ile bağlı iki devlet olduğunun altını çizen Başkan Külcü, ” Aynı dili konuşanlar birbirini anlayabilenler ve benzer duyguları paylaşmaya başlarlar. Burada bulunan sayın bakanlarımızı Çorum’a davet ediyorum. Sizi Çorum’da ağırlamayı arzu ediyoruz.” dedi. Toplantı sonrası ise Saraybosna Büyükelçisi Cihat Enginay tarafından Çorum Belediyesi heyetine yönelik kokteyl verildi. Başkan Külcü kokteyle katılan bakanlara ve Büyükelçi Enginay’a çeşitli hediyeler vererek leblebi ikramında bulundu.