AYAKTA ALKIŞLANDI

19 Aralık 2012 Çarşamba

‘Medine Müdafaası Çöl Kaplanı Fahreddin Paşa’ adlı tiyatro oyunu Çorumlu izleyenlerin beğenisini kazandı.

Belediyemiz tarafından Çorumlu tiyatro severlerle buluşturulan oyunu Çorum Valisi Sabri Başköy ve eşi Fatma Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Başkan Yardımcıları Nurettin Karakaya, Zeki Gül, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Çorumlu izledi.

Çorum Devlet Tiyatro Salonu`nda Medine Kumandanı Fahreddin Paşa’nın, 1916 yılında yaptığı Hicaz savunmasının anlatıldığı oyun Osmanlı Devleti’nin 1. Dünya Savaşı’nda hemen her cephede mücadele vermekte olduğu 1916 yılında geçiyor.

İngiliz hükümeti tarafından Osmanlı hakimiyeti altındaki Arap topraklarında bağımsızlık adı altında sömürge devletleri kurmak için Lawrence’ı, Hicaz’a göndermelerini, Osmanlı Devleti`nin de Ortadoğu’da düzeni sağlamak ve Medine’yi korumak için Ömer Fahreddin Paşa’yı görevlendirmelerini konu edinen oyun iki perdeden oluşuyor.

Tiyatro oyununun sonunda izleyenler ayakta alkışladı.