Avrupalı öğrenciler Engelli Eğitim Merkezi'ne hayran kaldı

23 Nisan 2015 Perşembe

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’nin konuğu bu kez Avrupalı gençler oldu.

Comenius Programı Okul Ortaklıkları kapsamında,Mehmetçik Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde İtalya, Slovenya, Finlandiya ve Almanya’dan Çorum’a gelen eğitimci ve öğretmenler Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

Merkezi büyük bir dikkatle inceleyen yabancı konuklar, Mehmetçik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmenlerinin rehberliğinde Engelli Eğitim Merkezi’nde verilen kurslar hakkında bilgi aldı.Avrupalı gençler, daha sonra geleneksel el sanatımız olan ebru yaptı. Bu sanatın çok ilginç olduğunu söyleyen gençler, yaptıkları ebruları ömür boyu saklayacaklarını anlattı.

Finlandiyalı genç hayran kaldı

Finlandiya’dan gelen bir öğrenci ise yaşadığı kentte bulunan Engelli Eğitim Merkezi ile Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’ni karşılaştırdı. Annesinin de engelli merkezinde çalıştığını anlatan Finlandiyalı genç, Çorum’daki merkezin daha donanımlı, güzel ve sanatsal olduğunu ifade etti.

Ziyaret esnasında misafir öğrencilerden birisinin montunun cebi sökülünce Engelli Eğitim Merkezi dikiş kursu öğrencileri yardıma koştu.Sökülen cebi hemen diken engelli gençlere Avrupalı misafirler teşekkür etti.

Okul Müdürü Madan: İnsana verilen değerin göstergesi

Ziyarette gençleri yalnız bırakmayan Mehmetçik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Madanise Comenius Programı ve “Güneş Sürdürülebilirliği” etkinliği hakkında bilgi verdi.İtalya, Slovenya, Finlandiya ve Almanya’dan gelen farklı kültürdeki 11 eğitimci ve 24 öğrenciye Çorum’u en güzel şekilde tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Madan, “Engelli gençlerimize yönelik yapılan hizmetleri görmeleri, yapılan geleneksel el sanatlarımızı öğrenmelerini amacıyla misafirlerimize engelli eğitim merkezini gezdirdik.Bu tür projelerülkeler ve insanlar arasında dostluk, kardeşlik ve barış köprüleri kuruyor. Böyle projeler devam etmeli.” diye konuştu.