ATIK YAĞLAR ÇEVREYİ KİRLETMEYECEK

3 Ağustos 2012 Cuma

Belediyemiz, çevre duyarlılığın geliştirilmesi ve bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararları ortadan kaldırmak amacıyla Bitkisel Atık Yağ Toplama kampanyası başlattı.

Bitkisel Atık Yağ Toplama Makinesi (BAYTOM) dağıtım töreni Vali Nurullah Çakır, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Turhan Candan ve mahalle muhtarlarının katılımıyla İskilipli Atıf Hoca Parkı`nda gerçekleştirildi.

Çorum Belediyesi olarak bir yandan al ve üst yapı çalışmalarını sürdürdüklerini bir yandan da doğal çevreyi korumak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geçen yıl düzenledikleri kampanya çerçevesinde 2 bin 300 kilo atık pil topladıklarını dile getirdi.

Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Çorum bırakmayı hedeflediklerini ifade eden Külcü, “Çevrenin korunmasına atık yağ toplama makineleriyle katkı sağlayacağız. Farkındalık oluşturmak için merkezdeki tüm muhtarlıklarımıza bu makinelerden dağıtacağız. Evinde atık yağları biriktiren ev hanımlarımız yağları bu makinelere dökecek. Bilimsel verilere göre 1 litre atık yağ 1 milyon metreküp deniz suyunu kirletmekte. Farkında olmadan atık yağlarla çevreye çok büyük zarar veriyoruz” dedi.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu da muhtarların artık çevre duyarlılığına da katkı vereceklerini söyledi.

Fotoğraf Albümüne gitmek için Tıklayınız