ATCOM’dan Başkan Külcü’ye ziyaret

29 Nisan 2013 Pazartesi

Ziyaret ve incelemeler yapmak üzere Çorum`a gelen Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM), Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret etti.

ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık, iki haftalık bir ziyaret için ABD`den yola çıktıklarını ve ilk duraklarının Avrupa olduğun ifade ederek, 8 tane Avrupa ülkesini gezdiklerini ve eğitim işbirliği amacıyla ziyaretler yaptıklarını söyledi.

Çorum`un çok tanınan bir kent olmadığını belirten Işık, “Çorum’a daha önce de gelmiştik. O zaman TSO ile bir anlaşma imzalamıştık. Şimdi ikincisini yapacağız. Buraya gelmemizin en önemli sebeplerinden birisi de Türkiye’mizin sadece İstanbul’dan ibaret olmadığı göstermek. Bizim üniversitemiz, Amerika’da iş dünyasının da bir parçası. Destekçileri arasında 500 milyon dolarlık, milyar dolarlık ihracat yapan firmalar var. Önümüzdeki dönemde Çorum’a daha geniş katılımlı bir heyetle gelmek istiyoruz. Çorum bizim yüzümüzü ağarttı. Hem eğitim hem de sanayi alanında işbirlikleri yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise Ticaret ve Sanayi Odasının Çorum`da müteşebbislik ruhunu diri tuttuğunu vurgulayarak, bu işbirliğini hem akademik hem de sanayi alanında en iyi şekilde kullanacağını kaydetti.