22°C parçalı bulutlu

22°C parçalı bulutlu

At yarışları ertelendi

18 Eylül 2015 Cuma

Belediyemiz, son aylarda ülke gündemini etkileyen terör olayları nedeniyle at yarışlarını ileri bir tarihe erteledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül tarafından yapılan açıklama at ve at yarışı tutkunları için her yıl düzenledikleri at yarışlarını bu yıl da düzenlemek için çalışma başlattıklarını ancak yaşanan terör olayları nedeniyle 20 Eylül`de yapılacak olan yarışları ileri bir tarihe erteleme kararı aldıklarını söyledi. Gül yaptığı açıklamada “Belediyemiz, Çorum`da amatör spora verdiği destekle tüm sporseverlerin takdirini kazanmıştır. Ata sporumuz at yarışlarını her yıl düzenleyerek, yıllardır süregelen bu geleneği gelecek kuşaklara aktarmaktadır. Yarışlarımıza şehrimizden olduğu kadar Türkiye`nin dört bir yanından da at yarışı sevenleri katılmaktaydı. Daha önce 20 Eylül Pazar günü yapmayı planladığımız at yarışlarını ileri bir tarihe erteleme kararı aldık. Ülkemizde yaşanan terör olaylarının bu kararımızda etkili olduğunu kamuoyumuz ile paylaşmak istiyorum.”; dedi.